camping met zwemmeer

Het heldere zwemwater in de mooie Groningse natuur heeft een zandstrand en een ligweide. Er kan dus lekker gezwommen worden, maar ook kan je een bootje meenemen om te dobberen of de tokkelbaan gebruiken om even af te koelen in de wind (ja, hij houdt zelfs volwassenen in de lucht!).

Dit zwemmeer in Groningen loopt heel geleidelijk af. Ideaal voor de allerkleinste kinderen. Het diepere water is voor deze kleinere kinderen afgeschermd met een drijflijn, zodat ook zij veilig kunnen spelen in het water. En de oudere kinderen of anderen met een zwemdiploma kunnen uiteraard wat verder (over de lijn) en zwemmen soms het hele meer rond. 

highlights

  • Zwemmen
  • Vissen
  • Watertrampoline
  • Spelen
  • Zonnen
  • Sporten
  • Buikschuifbaan
  • Kabelbaan

Impressie

Spelen bij de waterplas

Op de heuvel naast het zwemmeer kunnen de kinderen de uitkijktoren of stormbaan beklimmen. Bij het strandje staat een waterspeelplaats met een waterrad en gootjes. Neem wat emmers mee en de fantasie kan hier goed losgelaten worden. Daarnaast is er een gaaf waterspeeltoestel, iets voorbij de drijflijn. Hier kan je lekker vanaf springen en op klauteren. Aan de zijkant bij het meer lonkt er ook nog een buikschuifbaan, waar je met een luchtbed, bootje of zwemband vet hard vanaf kan glijden.

Deze waterspeeltoestellen liggen in het water in de zomermaanden (juli/aug). Soms ook al eerder, wanneer het al warm (zwem)weer is en de watertemperatuur veilig genoeg om midden in het meer te plonzen.

Hoe veilig is het zwemmeer?

De gasten die hier komen vinden het zwemmeer zeer veilig. Voor families met kinderen is het goed om te weten dat er een drijflijn in het water zit en dat het zeer langzaam afloopt. Je hebt genoeg overzicht over de zwemplas, zodat je je kinderen in de gaten kunt houden.
In de provincie Groningen worden alle officiële zwemmeren gecontroleerd. Doordat wij zo dichtbij Friesland liggen, wordt er bij ons gecontroleerd door het Waterschap Friesland. Hierdoor kunnen we je altijd voorzien van informatie mbt de kwaliteit van ons zwemwater. Door de jaren heen heeft ons zwemwater het predicaat: UITSTEKEND ZWEMWATER gekregen.

Hoe ver is het lopen naar het zwemmeer?

Vanaf de kampeerplaatsen is het 1/1,5 minuut lopen om bij het meer te komen.
Voor families met kleine kinderen is het goed om te weten dat het zwemmeer uit het zicht is vanaf de kampeerplaatsen. Wij hebben de afgelopen jaren ervaren dat de kleintjes niet zomaar bij het meer staan. Het is net te ver voor hen om er zomaar naartoe te lopen. 

  

Wat kost het zwemmeer?

Voor gasten van de camping is de toegang tot de zwemplas gratis. Wanneer je niet op de camping staat en even komt voor een (gedeelte van de) dag, is de toegang €2,50 p.p. Dit is ook de prijs wanneer je op bezoek komt bij iemand op de camping.
De kaartjes kunnen gehaald worden bij de receptie van de camping, voordat je naar het meer toe gaat.