camping met zwemmeer

Het heldere zwemwater in de mooie Groningse natuur heeft een zandstrand en een ligweide. Er kan dus lekker gezwommen worden, maar ook kan je een bootje meenemen om te dobberen of de kabelbaan gebruiken om even af te koelen in de wind (ja, hij houdt zelfs volwassenen in de lucht!).

Dit zwemmeer in Groningen loopt heel geleidelijk af. Ideaal voor de allerkleinste kinderen. Het diepere water is voor deze kleinere kinderen afgeschermd met een drijflijn, zodat ook zij veilig kunnen spelen in het water. En de oudere kinderen of anderen met een zwemdiploma kunnen uiteraard wat verder (over de lijn) en zwemmen soms het hele meer rond, maar willen vooral de stormbaan bedwingen. 

highlights

  • Zwemmen
  • Vissen
  • Watertrampoline
  • Spelen
  • Floti | whipe out baan
  • Zonnen
  • Sporten
  • Buikschuifbaan | glijbaan
  • Kabelbaan

Impressie

Spelen bij de waterplas

Beklim de uitkijktoren naast het meer, zwiep heen en weer op de kabelbaan, bouw een gaaf zandkasteel op het strand, of speel bij de waterspeelplaats met een waterrad en gootjes. Als je wat emmers meeneemt, kan de fantasie kan hier goed losgelaten worden.
Velen komen voor de Floti, de gave water-stormbaan (soort whipe out baan). Deze ligt voorbij de drijflijn. Probeer de baan over te rennen zonder er vanaf te vallen! Na een paar keer oefenen, lukt het je vast.
Aan de zijkant van het meer lonkt er ook nog een buikschuifbaan, waar je met een luchtbed, bootje of zwemband vet hard vanaf kan glijden. 

De stormbaan en buikschuifbaan liggen in het water vanaf het moment dat de watertemperatuur in het midden veilig genoeg is om te kunnen zwemmen en plonzen (va. ongeveel 17 graden). De afgelopen jaren was dit vaak al ergens in mei.  

Hoe veilig is het zwemmeer?

De gasten die hier komen vinden het zwemmeer zeer veilig. Voor families met kinderen is het goed om te weten dat er een drijflijn in het water zit en dat het zeer langzaam afloopt. Je hebt genoeg overzicht over de zwemplas, zodat je je kinderen in de gaten kunt houden.
In de provincie Groningen worden alle officiële zwemmeren gecontroleerd. Doordat wij zo dichtbij Friesland liggen, wordt er bij ons gecontroleerd door het Waterschap Friesland. Hierdoor kunnen we je altijd voorzien van informatie mbt de kwaliteit van ons zwemwater. Door de jaren heen heeft ons zwemwater het predicaat: UITSTEKEND ZWEMWATER gekregen.

Hoe ver is het lopen naar het zwemmeer?

Vanaf de kampeerplaatsen is het 1/1,5 minuut lopen om bij het meer te komen.
Voor families met kleine kinderen is het goed om te weten dat het zwemmeer uit het zicht is vanaf de kampeerplaatsen. Wij hebben de afgelopen jaren ervaren dat de kleintjes niet zomaar bij het meer staan. Het is net te ver voor hen om er zomaar naartoe te lopen. 
Als je als daggast naar het meer komt, parkeer je de auto of de fiets vooraan op de parkeerplaats. Daarna haal je een kaartje bij de bistro/receptie en kan je daarna doorlopen naar het zwemmeer. Dit is dan 2 minuten lopen. 

  

Wat kost het zwemmeer?

Voor gasten van de camping is de toegang tot de zwemplas gratis. Wanneer je niet op de camping staat en even komt voor een (gedeelte van de) dag, is de toegang €2,50 p.p. Dit is ook de prijs wanneer je op bezoek komt bij iemand op de camping.
De kaartjes kunnen gehaald worden bij de receptie van de camping, voordat je naar het meer toe gaat.
Ook als je niet gaat zwemmen, maar wel gaat zonnen, chillen, kijken etc. betaal je voor de toegang naar het meer/zonneweide.