/Zwemmeer
Zwemmeer 2020-08-18T12:30:03+00:00
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Camping met zwemmeer

Vanaf woensdag 19 augustus mogen gasten van buitenaf ook weer komen zwemmen! Wel vragen we iedereen om eerst langs te komen bij de bar of receptie. Hier wordt een kaartje uitgeprint en ligt een registratielijst klaar om in te vullen (ivm evt. contactonderzoek GGD/Corona).  

Op Camping de Watermolen ligt een heerlijk groot zwemmeer. Bij lekker weer is dit zwemmeer de plek voor jong en oud om af te koelen of om lekker in te spelen. 
Het heldere zwemwater in de mooie Groningse natuur heeft een zandstrand en een ligweide. Er kan dus lekker gezwommen worden, maar ook kan je een bootje meenemen om te dobberen of de tokkelbaan gebruiken om even af te koelen in de wind (ja, hij houdt zelfs volwassenen in de lucht!).

Dit zwemmeer in Groningen loopt heel geleidelijk af. Ideaal voor de allerkleinste kinderen. Het diepere water is voor deze kleinere kinderen afgeschermd met een drijflijn, zodat ook zij veilig kunnen spelen in het water. En de oudere kinderen of anderen met een zwemdiploma kunnen uiteraard wat verder (over de lijn) en zwemmen soms het hele meer rond. 

Spelen bij de waterplas

Op de heuvel naast het zwemmeer kunnen de kinderen de uitkijktoren of stormbaan beklimmen. Bij het strandje staat een waterspeelplaats met een waterrad en gootjes. Neem wat emmers mee en de fantasie kan hier goed losgelaten worden.Ook ligt er in de zomermaanden een speeltoestel in het water, iets voorbij de drijflijn. Hier kan je lekker vanaf springen en er op klauteren. 

Hoe veilig is het zwemmeer?

Heerlijk zwemmen in de zwemvijver in Groningen

De gasten die hier komen vinden het zwemmeer zeer veilig. Voor families met kinderen is het goed om te weten dat er een drijflijn in het water zit en dat het zeer langzaam afloopt. Je hebt genoeg overzicht over de zwemplas, zodat je je kinderen in de gaten kunt houden.
In de provincie Groningen worden alle officiële zwemmeren gecontroleerd. Doordat wij zo dichtbij Friesland liggen, wordt er bij ons gecontroleerd door het Waterschap Friesland. Hierdoor kunnen we je altijd voorzien van informatie mbt de kwaliteit van ons zwemwater. Door de jaren heen heeft ons zwemwater het predicaat: UITSTEKEND ZWEMWATER gekregen. 

Hoe ver is het lopen naar het zwemmeer?

Vanaf de kampeerplaatsen is het 1/1,5 minuut lopen om bij het meer te komen.
Voor families met kleine kinderen is het goed om te weten dat het zwemmeer uit het zicht is, vanaf de kampeerplaatsen, en wij ervaren hebben dat zij niet ineens bij het meer staan. Het is net te ver voor hen om er zomaar naartoe te lopen. 

Heerlijk genieten van de zon, het standje en zwemmeer in Opende bij Camping de Watermolen

Wat kost het zwemmeer?  

Voor gasten van de camping is de toegang tot de zwemplas gratis. Wanneer je niet op de camping staat en even komt voor een (gedeelte van de) dag, is de toegang €2,25 p.p. Dit is ook de prijs wanneer je op bezoek komt bij iemand op de camping.  
De kaartjes kunnen gehaald worden bij de receptie van de camping, voordat je naar het meer toe gaat.