Camping met Vismeer

Naast het bos op de camping kan er lekker gevist worden. De beste plekken zijn tegenover het zandstrand bij het zwemmeer.
Velen zijn je voorgegaan tijdens hun vakantie. Op onze Facebookpagina laten we dan ook vaak de vangsten zien!
Het meer in het midden van de camping stamt uit de laatste IJstijd; de ijskap is gesmolten en het restant wat over is gebleven is dit natuurlijke meer, genaamd een Pingoruine.
Beide meren zitten vol met vis, maar alleen bij het achterste meer kan je goed op deze exemplaren vissen.

Voor gasten van de camping is het vissen gratis. Wanneer je voor een dagje wilt komen, betaal je €2,50 pp. Je kunt hiervoor een kaartje halen bij de receptie/bistro van de camping.

kenmerken

  • Oude ruïne 
  • Uit de laatste IJstijd
  • Paradijs voor vogels
  • Vissen
  • Prachtige zonsondergang
  • Rijke vegatatie
  • Snoeken
  • Karpers

Impressie

Kan ik vissen vanuit de accommodatie?

Er staan drie Waterchalets en een Watervilla aan dit water. Yahoo! Hoor ik de visser denken. Dat is ideaal voor mijn hengsels!

Helaas is dit niet (meer) zo. Door de lage waterstand de afgelopen jaren, is het vissen vanaf dit terras eigenlijk niet meer mogelijk. We adviseren je dan ook om uit te wijken naar het andere meer, dat tegenover het zwemmeer zit.

Informatie over Pingo (ruïnes)

Een Pingo is bolvormige heuvel die ontstaat in en grondwater een laag bevroren grond wordt opgetild. Een oude naam voor een Pingoruïne is gletscherkom. De eskimo’s gaven de naam Pingo, wat ‘heuvel die groeit’ betekent.

De kern van een pingo, die soms nauwelijks kleiner is dan de totale pingo zelf, bestaat uit een lensvormig lichaam van zuiver IJswater. Pingo’s worden tot 90 meter hoog met een doorsnede van soms meer dan 2 kilometer en zijn meestal rond of ovaal van vorm.

Door het scheuren van de bovenlaag wordt de ijslaag blootgesteld aan de zon en dan kan een krater of meer ontstaan. Als het klimaat warmer wordt, bijvoorbeeld aan het einde van een IJstijd, blijft van een pingo een cirkelvormig meer of krater over die pingoruïne wordt genoemd. Deze worden na het afsmelten van het ijs langzaam opgevuld met veen. Dit opvullen kan vele duizenden jaren in beslag nemen. Doordat in het water in pingoruïnes veel pollen en zaden van planten terechtkomen, wordt in het veen informatie opgeslagen over de vegetatie.

Meer informatie over Pingo’s.