/Strohuisje – glamping
Strohuisje – glamping 2018-11-21T13:12:50+00:00

Strohuisje; glamping ten top! 

‘LATEN WE EEN NIEUWE ACCOMMODATIE VERZINNEN!’
Vorig jaar zaten we bij de vuurkorf alvast dingen te bedenken voor het jaar er op. En zo kwamen we op het Strohuisje. “Leuk, ik denk direct aan een koeienthema… een gave lamp van een eg, en een melkemmer, gras, en iets van een speelzoldertje oid, leuk voor kinderen en, en, …”. We zagen het helemaal zitten en op een Yahtzee-blaadje werd de eerste opzet getekend.

Het is ruim, groot, gaaf en uniek geworden en met 55m² valt dit Strohuis’je’ met recht onder glamourous camping = ‘glamping’. De vrijheid van kamperen in combinatie met veel comfort; je kunt heerlijk genieten van het buitenleven in Groningen.

Geniet in het Strohuisje in Groningen

Genieten in Groningen

De zon gaat onder en je wiebelt op de bungelstoel terwijl er een glas wijn voor je staat op een koeienkrukje. Een ander speelt binnen op het gras(tapijt) nog een spelletje bij het licht dat tevoorschijn komt uit een oude zinken emmer. De kinderen gaan naar bed en je man komt aanrijden met een kruiwagen vol hout en steekt het vuur aan. Trouwens, laten we daar voor deze keer gewoon van maken: je vrouw komt aanrijden met een kruiwagen hout en steekt zo de vuurkorf aan. Ook wel leuk toch?
Samen wordt er lekker gepraat terwijl er vallende sterren gespot worden. 
 
Panorama Strohuisje GroningenJe geniet van de pure natuur en het landschap in Groningen, wat verbazingwekkend groen en vol begroeid is, ipv winderig en kaal. De Groningse en Friese dorpjes in de omgeving zijn prachtig om doorheen te fietsen.  En, de vakantie begint niet met een halve verhuizing, want je komt aan in een volledig ingericht Strohuisje. Het enige wat je zelf mee moet nemen is je kleding. Eventueel zijn er linnenpakketten te huur op de camping en wanneer je geen zin hebt om bedden op te maken; er kan zelfs gebruik gemaakt worden van de opmaakservice, zodat de comfortabele bedden opgemaakt zijn bij aankomst.

Het Strohuisje staat op het kampeerterrein van de camping, waardoor het contact met de medekampeerders erg leuk kan zijn.Comfortabel slapen tussen het stro

Op vakantie wil je goed slapen. Daar hebben we rekening mee gehouden, want na een dag vol belevenissen kan je heerlijk in bed ploffen op de dikke matrassen.

In het Strohuisje zijn 2 afgescheiden slaapkamers, met dekbedden en kussens (1x 2-persoonsdekbed en 4x een 1-persoonsdekbed).  Het 2- persoonsbed heeft een 2-pers. dekbed en op de vier 1-persoonsbedden liggen een 1-pers. dekbedden.

Het Strohuisje onderscheidt zich in

Gemak: in het Strohutje is een koelkast, ingerichte robuuste keuken, tafels, banken en stoelen, verlichting in stijl van een koeienstal en verschillende stroompunten aanwezig
Grootte: het Groningse Strohuisje is geschikt voor maximaal 6 personen (2 volwassenen en 4 kinderen).
Doordachte indeling: twee met hout afgewerkte en afsluitbare slaapkamers, apart woongedeelte, speelzolder op de vide voor de kinderen en een terras aan de voorkant
Beter leefklimaat: de afwerking van het Strohuisje aan de buitenkant is van stro. Hierdoor is er een goede isolatie. Ook het dak is opgebouwd uit 2 lagen, waardoor het heerlijk aangenaam is binnen. 
Betere kwaliteit: echte bedden met dikke matrassen (15 cm). 

FAQ: Ik ben allergisch, kan ik hier wel slapen? 

Gelukkig (meestal) wel! Het kan álleen niet als je een uitgesproken allergie voor specifiek stro hebt  (want stro moet niet verward worden met hooi(koorts) :-). Mensen met astma, (stof)allergie, hooikoorts etc. kunnen gewoon in het Strohuisje slapen. 

Uitleg:
Hooi en stro wordt nogal eens door elkaar gehaald. Maar hooi wordt gemaakt van gemaaid gras en kan dus ook nog allerlei graspollen bevatten. Hooikoortspatienten kunnen dus last krijgen van hooi. 
Stro is alleen geen gras, maar dit wordt gemaakt van graan, tarwe, gerst etc.

Ja, maar ik heb een stofallergie?
Als je met stro werkt, dan komt er inderdaad stof vrij. Maar het Strohuisje is al gemaakt en het stro is al verwerkt. Als je het stro gewoon laat zitten waar het nu zit, is er niks aan de hand en heb je er met een stofallergie geen last van. 

Boeken

Klik op de volgende link om te boeken: Reserveer Strohuisje
Klik op de volgende link om Hemelvaart te boeken: Reserveer Strohuisje met Hemelvaart
Klik op de volgende link om Pinksteren te boeken: Reserveer Strohuisje met Pinksteren

Het Strohuisje is geschikt voor een gezin van 6 personen (max. 2 volwassenen en 4 kinderen). Vanaf 15.00 uur staat deze voor je klaar. Deze ruime volledig ingerichte Strohuisje zal ervoor zorgen dat je een onvergetelijke vakantie zult hebben. De inventaris bestaat uit:

Slaapkamers:
1 x 2-pers. bed
4 x 1-pers. bed 

Matrassen op bed: 14 cm.
4 x 1-pers. dekbed en
1 x 2-pers. dekbed.
6 x kussen (60x70cm)
Kledingkasten

Woongedeelte en buiten:
Eettafel
Bankjes
Keukenkastjes

Kooktoestel 2-pits
3 Kookpannen
Koekenpan
2 x 6 Borden 
Bestek
Onderzetters
1 Snijplank
Slakom
Keukenmes
Aardappelschilmesje
Broodmes
2 Opscheplepels
Houten Lepel
Verlichtingspunten en Stopcontact
Voorraadkast / Koelkast
Terrastafel

Blikopener
Flesopener
Kurkentrekker
Rasp
Vergiet
Waterkoker
Theepot
Koffiekan met filter
Bekers en Glazen
Afwasteil en borstel
Stoffer en blik
Gasfles met slang
Emmer

Linnengoed en keukenpakket:
Kunt u zelf meenemen of ophalen bij de receptie (graag minimaal één dag voor aankomst doorgeven).

Bij te huren:
Kinderbedje €2,25 p/n
Kinderstoel €1,75 p/n
TV met digitenne €4,25 p/n
Linnenpakket €10,- pp (hoeslaken, dekbedovertrek, kussensloop en handdoek)
Opmaakservice €5,- pp
Kachel €6,75 p/n (is meestal niet meer nodig vanaf ca. 15 graden)

Te koop:
Keukenpakket XL €6,75 per set (hand-, thee- en vaatdoek, schuursponsje, fles afwasmiddel en afwasborstel)

Ook is het mogelijk om een barbecue á €11,- met briquettes/houtskool, aanmaakblokjes en een firestarter te huren.

Of een vuurkorf á €10,- met een kruiwagen hout en aanmaakhoutjes. De barbecue en/of vuurkorf kan je bij de receptie reserveren.

 

Prijs- en boekingsinformatie

De tarieven vindt u op de tarievenpagina. 

De prijzen zijn inclusief de huur van het Strohuisje, elektra, gas, water en douchen. De prijzen zijn gebaseerd op een bezetting van een gezin van 2 volwassenen en 4 kinderen t/m 18 jaar. Bij meer dan 6 personen, of 2 volwassenen, betaalt u een toeslag per nacht.
De kosten voor de eindschoonmaak bedraagt €40,-.

Aankomst- en vertrekdagen en verblijfsduur
– juli en augustus: aankomst en vertrek op vrijdag, de minimale verblijfsduur is 7 nachten
– overige maanden (muv Hemelvaart en Pinksteren): aankomst en vertrek op iedere dag mogelijk, de minimale verblijfsduur is 2 nachten

Reserveringskosten
Reserveren is gratis. Bij een reservering zal er binnen 7 dagen de eerste aanbetaling verlangd worden. Het restantbedrag kan een maand voor aankomst betaald worden.