Schoolkamp

Daar kwamen ze… een paar lieve droppies uit groep 5 en 6, die een nachtje kwamen kamperen. De een wat onwennig, want was nog nooit eerder op vakantie geweest… De ander rolt zijn luchtbed uit en drapeert de slaapzak en stationeert het kussen als een volleerd kampeerder.
Wat hadden ze er zin in gehad. OP KAMP!
En nu ze hier echt zijn is het prachtig weer en wordt er volop genoten van het kamperen, de activiteiten van Echt Outdoor bij het meer en van elkaar. Je klasgenoten op een andere manier leren kennen… en weten bij wie je een beetje vals kan spelen, terwijl er in de avond met lichte regen een potje gepest wordt.

Aan de andere kant van het Natuurterrein staan nog een paar holy moly grote tenten. Hier bivakkeren 50 kids en hun docenten van de tweede klassen VO.

We krijgen ze een voor een aan de balie. De een komt met een grote glimlach de proviand weer aanvullen door een paar bussen Pringles mee te nemen, de ander baalt van een lek luchtbed en weer een ander dat de telefoon niet mee mocht (en ondertussen wordt er heel jaloers gekeken naar de het klasgenootje die dat ene kleine regeltje even over het hoofd gezien had en lekker aan het appen was).
Maar als er dan een groepje binnenkomt die even komt zeggen hoe fijn ze het hebben, op hun eigen puber-manier, gaan onze mondhoeken nog meer omhoog. Mooi dit allemaal.

In de avond komen ze met elkaar eten…
Toen de goed gevulde planken met broodjes hamburger tevoorschijn kwamen, kwam er een golf van vreugde overspoelen. Bij de kids. Maar ook bij ons. Er werd per tafel toch wel een paar keer ‘dank u wel’ gezegd, terwijl er verlekkerd naar het eten gekeken werd. Prachtig!

Wat gaaf om een plek te kunnen hebben waar we zien dat schoolkampen niet altijd hoeven te betekenen dat dingen gesloopt worden of er altijd maar overlast van is. Want kamperen is gaaf, ook al is dat stomme luchtbed lek!
En de mede-kampeerders op hetzelfde veld… hebben een aantal dagen live entertainment gehad, voor hun ‘deur’. Die vonden het ook prachtig.

Ramona

Geef een reactie

Winkelwagen0
There are no products in the cart!
Blijven winkelen
0