Ontmoet het team

In ’17, ‘ 18, ’19 én in ’20 hebben we met ons campingteam al vier keer op rij de Gouden Zoover Award gewonnen! Twee keer werden we dé Nummer 1 van Nederland. Yihaa! De andere keren werden we 3e! Helaas zijn ze de afgelopen 2 jaar niet uitgereikt… ivm dat ene virus 😉

“Wat een prachtige bekroning op ons werk! Helemaal voor een camping in een klein dorpje in de natuur van Groningen. Dat het resultaat van onze keuzes zo beloond wordt is geweldig! Wij willen graag onze gasten verrassen met alles wat de natuur te bieden heeft op Camping de Watermolen. De rust en de ruimte samen met het genieten en ontdekken. is hier de formule om een heerlijke, relaxte vakantie te hebben. Het maakt niet uit of je hier alleen, samen, met een gezin of met een hele familie komt. Iedereen geniet op zijn eigen manier van de vrijheid en de natuur.”

Dit is allemaal niet mogelijk zonder onze topmedewerkers. Zij komen allemaal uit de buurt van Groningen of Friesland. Vele werken hier al jaren. Alle seizoenmedewerkers helpen ons mee naast hun school of studie.

Ons team zie je op de hele camping; in de bistro, op het terras en op het terrein… overal staan ze klaar voor de gasten!

André Ruijtenberg (eigenaar)
Het was altijd een jongensdroom: een eigen camping. Veel ervaring deed ik op bij mijn ouders die een camping hadden in Renesse. Na mijn opleidingen MTRO en de NHTV ben ik aan de slag gegaan op verschillende plekken. Zo kwam ik via de Roompot, Euroase, RCN en Center Parcs in 2005 terecht in het mooie Opende. Wat lag er veel werk te wachten…

We maakten comfortplaatsen, extra jaarplaatsen, bouwden verhuuraccommodaties, een speeltuin, legden bestrating aan etc.
Het blijft echt ondernemen, vele mensen in Nederland kennen de provincie Groningen (nog) niet als vakantiebestemming. Wij zorgen ervoor dat de gast een fijne tijd bij ons beleeft Dat begint en eindigt op de receptie, maar daar zit van alles tussenin. De gast moet het gevoel krijgen dat het klopt. En of er nu een vraag gesteld wordt aan de medewerker in het toiletgebouw of op het terras; de gast wordt altijd vriendelijk te woord gestaan. Hopelijk dragen wij bij aan een mooie vakantieherinnering. Op Zoover zijn we de afgelopen jaren al vaak voor deze inspanningen beloond. Trots!

Ramona Mulder (eigenaresse)
Na een paar MTRO-stages in het buitenland, reisde ik een paar jaar in de zomer met mijn rugzak; de wijde wereld in. Soms met iemand, maar meestal in mijn eentje. Een prachtige manier om met veel andere mensen in contact te komen. Zat ik ineens met Brazilianen thuis te lunchen, die ik een uur daarvoor in een lokale bus had leren kennen. Zeer veel mooie plekken heb ik gezien en daar geweldige, spannende dingen beleefd. Een prachtige bagage.
In de wintermaanden werkte ik een paar jaar achter elkaar als reisleidster in Mayrhofen, Oostenrijk, waar ik André heb leren kennen.

Na het reizen en werken deed ik de studie Communicatie. Toen André in 2005 de camping kocht, zat ik nog in Málaga voor mijn studie. Bij terugkomst begon de grote uitdaging. Stap voor stap deed ik meer kennis op over het hebben van een eigen camping.
Onze kinderen groeien hier nu op. Meestal vinden ze het heel gaaf, al is het voor ons als ouders ook een hele uitdaging om deze camping te combineren met het ouderschap (aangezien de kinderen ook graag onze aandacht willen). Dus soms komt het wel eens voor dat de gast heel even moet wachten… maar dan denk ik altijd maar: dat hoort ook een beetje bij een gezellig familiebedrijf, toch?

Joyce van Heemskerk (receptioniste)
Dit wordt mijn vierde seizoen op deze gave camping. De tijd is omgevlogen.

Het werken op de camping blijft een uitdaging met alle verschillende werkzaamheden, in de zomer en in de winter. .
Ik ben 33 jaar en vind volleyballen en salsadansen geweldig. Nadat ik de Hotelschool in Tilburg afgerond had, heb ik 11 jaar in de hotellerie gezeten. Voornamelijk op de receptie, in verschillende hotels. drie jaar geleden heb ik de switch gemaakt naar de camping en ben ik ook verhuisd vanuit de Randstad naar Drachten. Het is hier zoveel minder gehaast. Heerlijk!

Op de camping is echt geen dag hetzelfde. Dat vind ik erg leuk aan het werk.
Samen met de enthousiaste collega’s ben ik klaar voor weer een nieuw seizoen. Ik heb er weer erg veel zin in en sta graag voor jullie klaar!

Kees van Genderen (buitendienst)
Als service- en terreinmedewerker zie ik de ruim 12 ha. terrein die de camping beslaat als een superuitdaging om zowel technisch als praktisch dusdanig te onderhouden, dat de gasten er van een onbekommerde en welverdiende vakantie kunnen genieten. Maaien, straten, stroom, snoeien, water- en gasleidingen, verstoppingen oplossen, onderhoud accommodaties etc., zorgt voor een meer dan gevarieerde baan van formaat.
Ik heb vier prachtige dochters, een klein zoontje en woon vlakbij de camping met m’n vriendin in een leuk rood stenen boerderijtje op het Groninger platteland. Donderdagavond ben ik sportief in de vorm van een potje badminton en in mijn vrije tijd wil ik nog weleens de amateur DJ uithangen bij een plaatselijk feestje. Er is genoeg te doen zowel privé als op het werk.
Samen met het granieten team hoop ik je te kunnen verwelkomen op deze mooie camping in het, nog enigszins, onontdekte Westerkwartier.

Patrick Hindriks
In 2017 werkte ik voor het eerst op deze fantastische camping.Via een collega kreeg ik toen te horen dat ze op zoek waren naar een goedlachse, enthousiaste collega voor de animatie. Ja! Dat was ik!

Het organiseren van activiteiten vind ik tof, maar de afwisseling maakt het werk helemaal leuk. Ik draai de horeca, met name op de pizza- en platesavonden, help mee met de roosters, werk mensen in, schilder me soms een slag in de rondte en leer steeds meer bij qua klussen, doordat ik de afgelopen winters ook mee ging werken op de camping. Jeetje, ik wist niet dat het zoveel gedaan moest worden om de camping bij te houden en weer klaar te maken voor het seizoen.

Deze zomer mag ik mezelf 1e-graads docent gymnastiek noemen. Dan is het ALO-avontuur klaar. Gaaf! Al denk ik dat ik eerst vast onderdeel ga worden van het Watermolen team! Ik heb super veel zin in de zomer, in de enthousiaste gasten, in het leuke team, en de shotjes na de horeca avonden! 🙂
Leuk om iedereen te ontmoeten. Tot op de camping!

Karst Storteboom
De vaat, toetjes, pizza’s rollen, terreinonderhoud… ik weet overal ondertussen van! 

Ik ben 19 jaar en studeer ondertussen in Groningen. Wat een ander leven dan de middelbare school. Heerlijk. Ik zit sinds dit jaar op gitaarles, wie weet schuif ik met mijn gitaar eens aan bij de vuurschaal!

Drie seizoenen heb ik ondertussen achter de rug. Dit wordt de vierde. Benieuwd voor welke hete vuren we deze zomer weer komen te staan.

watermolen camping

Inge Couperus
Dit wordt mijn derde zomer alweer! Wat is het nu al anders dan in het eerste jaar. Wat heb ik al veel gedaan, geleerd en op verschillende plekken hier gewerkt. Erg leuk!

Ik ben 16 jaar en speel graag korfbal.Met alle jongens en meiden in m’n team heb ik heel veel plezier.
Ook speel ik bij Crescendo, het enige fietsende blaasorkest, wereldwijd bekend, zelfs Tom Waas kwam vorig jaar langs met zijn programma Reizen Waas.
Het oefenen op de fiets terwijl je een instrument bespeeld is best pittig, maar tot nu toe ben ik er zonder al teveel kleerscheuren vanaf gekomen!

Remco de Vries
Door Karst, die hier al even rondloopt, kwam ik uiteindelijk ook hier op de camping terecht in 2020. Het Corona-seizoen. Wel gek, eerst was het heel rustig, maar toen de campings weer open mochten gingen we er volledig in! Wat een drukte, qua gasten, maar ook qua werk. Ik heb heel snel geleerd wat ik moest doen en wat de stijl is waarmee dit moet gebeuren.

Ondertussen ben ik 19 jaar en studeer ik in Groningen. Maar in de weekenden en in de zomer, ben ik vaak op de camping. O.a. als chef-frituur, dan maak ik de lekkerste snacks klaar. Maar ook de desserts, de vaat, drankjes, toiletgebouwen etc. Alles komt op een dag voorbij.

Silke Dwars

Silke Dwars
Twee jaar geleden zocht ik door de Corona onverwacht een stage adres in Nederland. Het was al midden zomer, dus viel direct in het diepe! Heb ik daar even heel snel van geleerd!
Wat is er veel te doen op een camping, dat had ik me nooit gerealiseerd…
Afgelopen jaar ben ik hier weer komen werken en hadden we een super gaaf seizoen met het hele team. Ondertussen mag ik mezelf chef pizza noemen. En chef-shotjes! haha.
Ook kom ik af en toe voorbij zetten over het veld met die mega-joekel van een maaier! Yahooo! Ook fijn als het zonnetje dan schijnt, beetje bijbruinen. 😉
Na een winter in de sneeuw als skilerares ben ik er deze zomer weer! En daarna ga ik weer de schoolbanken in. Heel benieuwd naar de HBO studie.

Mirte Vehe

Mijn tweede jaar alweer! Leuk om weer mee te genieten met de kampeerders.
Ik zit nog op school en wist al vrij snel dat ik het leuk vond om iets met kinderen te doen. Nu zit ik in het eerste jaar en loop ik stage bij de BSO, met meestal veel happy kids!
Daarnaast korfbal ik elke week lekker fanatiek. Ik vind het een super leuke sport!

Mirthe Vehe

Mirthe Overwijk

Dit jaar ga ik na een seizoen meewerken, in de zomer lekker dansen met de kinderen… Ik zit op het Drachster Lyceum, waar ik elke dag naartoe fiets. Genoeg beweging dus!
Ondertussen weet ik op de camping steeds meer te vinden en te doen. Wat komt er veel bij kijken! 🙂

Ilse van de Ploeg
Vorig jaar was mijn eerste seizoen en ik heb nu zin in het tweede.

Op school zit ik bij Inge in de klas. En in mijn vrije tijd hou ik van sporten! Korfbal, volleybal ik vind het allemaal leuk, maar ik zoek de uitdaging nu vooral in tafeltennissen.
Op de camping ben ik vaak al vroeg, gelukkig ben ik een ochtendmens.
Ik doe dan eerst een ronde langs de toiletgebouwen, voordat we de broodjes aan de gasten meegeven.
Daarna maak ik koffies, zorg ik voor glanzend bestek en verschillende andere bistro-klusjes.

Tot op de camping!

Ilse vd Ploeg
Cappuccino bij vuurkorf

Mike Bieze
Toen ik 14 jaar was, werkte ik hier al een seizoen. Daarna woonde ik een tijdje niet in de buurt en vorig jaar kon ik hier weer werken. Wat een verschil op de camping, in die vier jaar tijd! Wow.

Ook het team was bijna helemaal vernieuwd. Maar wel weer erg leuk om nu ook echt iets te kunnen doen met mijn opleiding. Mijn wens is om een eigen lunchroom te starten… Benieuwd of dit ooit gaat gebeuren!

Willem Streefkerk
Jaaa! Mijn eerste jaar hier. Door Inge kwam ik ook hier op de camping terecht om te werken.

Naast deze bijbaan probeer ik elke week drie keer kneiterhard achter de bal aan te rennen en uiteraard te scoren! Want voetballen vind ik een van de leukste dingen.

Op het Lauwer College in Buitenpost probeer ik mijn HAVO diploma volgend jaar te halen. Wat ik daarna ga doen, daar ben ik nog steeds niet helemaal uit. Eerst deze zomer maar eens knallen!

Willem Streefkerk
Ilse Hofman

Ilse Hofman
Daar komt ‘ie

Nynke Schriemer
Daar komt ‘ie

Nynke Schriemer
Moniek Snip

Moniek Snip
Daar komt ‘ie