Ontmoet het team

In ’17, ‘ 18, ’19 én in ’20 hebben we met ons campingteam al vier keer op rij de Gouden Zoover Award gewonnen! Twee keer werden we dé Nummer 1 van Nederland. Yihaa! De andere keren werden we 3e!
Wat een prachtige bekroning op ons werk! Helemaal voor een camping in een klein dorpje in de natuur van Groningen.

“Dat het resultaat van onze keuzes zo beloond wordt is geweldig! Wij willen graag onze gasten verrassen met alles wat de natuur te bieden heeft op Camping de Watermolen. De rust en de ruimte samen met het genieten en ontdekken. is hier de formule om een heerlijke, relaxte vakantie te hebben. Het maakt niet uit of je hier alleen, samen, met een gezin of met een hele familie komt. Iedereen geniet op zijn eigen manier van de vrijheid en de natuur.”

Dit is allemaal niet mogelijk zonder onze top medewerkers. Zij komen allemaal uit de buurt van Groningen of Friesland. Vele werken hier al jaren. Alle seizoenmedewerkers helpen ons mee naast hun school of studie.

Ons team zie je op de hele camping; in de bistro, op het terras en op het terrein… overal staan ze klaar voor de gasten!

André Ruijtenberg (eigenaar)
Het was altijd een jongensdroom: een eigen camping. Veel ervaring deed ik op bij mijn ouders die een camping hadden in Renesse. Na mijn opleidingen MTRO en de NHTV ben ik aan de slag gegaan op verschillende plekken. Zo kwam ik via de Roompot, Euroase, RCN en Center Parcs in 2005 terecht in het mooie Opende. Wat lag er veel werk te wachten…

We maakten comfortplaatsen, extra jaarplaatsen, bouwden verhuuraccommodaties, een speeltuin, legden bestrating aan etc.
Het blijft echt ondernemen, vele mensen in Nederland kennen de provincie Groningen (nog) niet als vakantiebestemming. Wij zorgen ervoor dat de gast een fijne tijd bij ons beleeft Dat begint en eindigt op de receptie, maar daar zit van alles tussenin. De gast moet het gevoel krijgen dat het klopt. En of er nu een vraag gesteld wordt aan de medewerker in het toiletgebouw of op het terras; de gast wordt altijd vriendelijk te woord gestaan. Hopelijk dragen wij bij aan een mooie vakantieherinnering. Op Zoover zijn we de afgelopen jaren al vaak voor deze inspanningen beloond. Trots!

Ramona Mulder (eigenaresse)
Na een paar MTRO-stages in het buitenland, reisde ik een paar jaar in de zomer met mijn rugzak; de wijde wereld in. Soms met iemand, maar meestal in mijn eentje. Een prachtige manier om met veel andere mensen in contact te komen. Zat ik ineens met Brazilianen thuis te lunchen, die ik een uur daarvoor in een lokale bus had leren kennen. Zeer veel mooie plekken heb ik gezien en daar geweldige, spannende dingen beleefd. Een prachtige bagage.
In de wintermaanden werkte ik een paar jaar achter elkaar als reisleidster in Mayrhofen, Oostenrijk, waar ik André heb leren kennen.

Na het reizen en werken deed ik de studie Communicatie. Toen André in 2005 de camping kocht, zat ik nog in Málaga voor mijn studie. Bij terugkomst begon de grote uitdaging. Stap voor stap deed ik meer kennis op over het hebben van een eigen camping.
Onze kinderen groeien hier nu op. Meestal vinden ze het heel gaaf, al is het voor ons als ouders ook een hele uitdaging om deze camping te combineren met het ouderschap (aangezien de kinderen ook graag onze aandacht willen). Dus soms komt het wel eens voor dat de gast heel even moet wachten… maar dan denk ik altijd maar: dat hoort ook een beetje bij een gezellig familiebedrijf, toch?

Joyce van Heemskerk (receptioniste)
Alweer bijna twee jaar werk ik nu hier op deze gave camping. Het blijft een uitdaging met alle verschillende werkzaamheden.

Ik ben 33 jaar en vind volleyballen en salsadansen geweldig. Nadat ik de Hotelschool in Tilburg afgerond had, heb ik 11 jaar in de hotellerie gezeten. Voornamelijk op de receptie, in verschillende hotels. Twee jaar geleden heb ik de switch gemaakt naar de camping en ben ik ook verhuisd vanuit de Randstad naar Drachten. Het is hier zoveel minder gehaast. Heerlijk!

Op de camping is echt geen dag hetzelfde. Dat vind ik erg leuk aan het werk.
Samen met de enthousiaste collega’s ben ik klaar voor weer een nieuw seizoen. Ik heb er weer erg veel zin in en sta graag voor jullie klaar!

Kees van Genderen (buitendienst)
Als service- en terreinmedewerker zie ik de ruim 12 ha. terrein die de camping beslaat als een superuitdaging om zowel technisch als praktisch dusdanig te onderhouden, dat de gasten er van een onbekommerde en welverdiende vakantie kunnen genieten. Maaien, straten, stroom, snoeien, water- en gasleidingen, verstoppingen oplossen, onderhoud accommodaties etc., zorgt voor een meer dan gevarieerde baan van formaat.
Ik heb vier prachtige dochters, een klein zoontje en woon vlakbij de camping met m’n vriendin in een leuk rood stenen boerderijtje op het Groninger platteland. Donderdagavond ben ik sportief in de vorm van een potje badminton en in mijn vrije tijd wil ik nog weleens de amateur DJ uithangen bij een plaatselijk feestje. Er is genoeg te doen zowel privé als op het werk.
Samen met het granieten team hoop ik je te kunnen verwelkomen op deze mooie camping in het, nog enigszins, onontdekte Westerkwartier.

Allet Huttinga (receptioniste en MVA)
Na een aantal keer zelf gekampeerd te hebben op deze prachtige camping, mag ik sinds 2020 deel uitmaken van het campingteam! Ik ben veel op de receptie, maar spring overal bij als MVA’er (Manus Van Alles). Ik houd van het campinglife; lekker buiten zijn en genieten van de zon en de natuur. Ik houd van het vakantiegevoel; van koffie in de zon, een heerlijk wijntje op zijn tijd (ook in de zon?) en een toastje met brie.

Met onze drie zoons hebben we de zon al op vele campings onder zien gaan. Verder houd ik van fotograferen (je zult me vast eens tegenkomen), van dansen en muziek.

Sigrid Willemsen
Mijn zus werkte hier al heel wat jaren en in 2015 begon ik ook mee te werken op de camping. Ik heb ondertussen al heel vaak het toiletgebouw uitgespoten, loop veel op het terras, maak de bestellijsten klaar, zorg dat alles gesneden is voor een pizza- of plateavond, maak schoon en controleer ik de anderen hierop. Ook maak ik de leukste en lekkerste toetjes!

Ik lees graag Engelse boeken en ik vind het leuk om af en toe op te passen op de kinderen van André en Ramona. Vorig jaar ben ik begonnen met de lerarenopleiding Engels en daarnaast speel ik bugel bij Bicycle Showband Crescendo. Dat is best lastig, want je bespeelt het instrument, terwijl je op de fiets zit. Het is gelukkig nog niet heel vaak fout gegaan!

Stephanie Willemsen
Jeetje, weer een jaar er bij: dit jaar wordt mijn 11e werkjaar op de camping! Dat had ik nooit gedacht toen ik hier begon op mijn 14e. En ik vind het nog steeds superleuk! Ik doe de sportopleiding op het Alfa College in Groningen. En in mijn vrije tijd ben ik keepster bij het damesvoetbal.
Op de camping houd ik oa. de toiletgebouwen mooi schoon, samen met de rest van ons team. Ook zit ik vaak op de grasmaaier, want er is veel te maaien per week. Helemaal een feest als het mooi weer is: hop, in de korte broek, kunnen de benen ook mooi bruin worden 🙂

Wanneer we plates serveren sta ik met André in de keuken en maak ik lekkere salades. Maar ook ben ik sinds 4 jaar een ervaren pizza-maaktster! Wat is het leuk om te doen, helemaal als je van gasten hoort dat dit de beste pizza is die ze ooit gegeten hebben…

Hester Haverhoek
Wat vind ik het leuk dat ik deze zomer weer mee mag werken op de camping!

Drie jaar geleden stond ik met mijn ouders hier op de camping te kamperen, te genieten van een paar weken zomervakantie. Dat beviel erg goed. En aan het einde van de vakantie kreeg ik het aanbod om het jaar daarop mee te mogen werken. Die kans heb ik toen met beide handen aangegrepen, want ik had gezien wat voor een gezellige sfeer er in het team heerste.

Ik heb al super veel geleerd… en maak de mooiste koffie’s met de mooiste Rorschach-technieken 😉 en hou van een gezellig praatje met de gasten.

Naast mijn schoolwerkzaamheden speel ik zeer fanatiek korfbal. Wat een mooie sport! Ik ben ook trainer van een team.

Patrick Hindriks
In 2017 werkte ik voor het eerst op deze fantastische camping.

Via Stephanie kreeg ik toen te horen dat ze op zoek waren naar een goedlachse, enthousiaste collega voor de animatie.

Het organiseren van actieve spellen/knutsels vind ik tof. Hierdoor hebben de kinderen een nog leukere vakantie. Af en toe help ik ook mee in de horeca. Leuk, die afwisseling.
Over een paar jaar mag ik mezelf 1e-graads docent gymnastiek noemen, als ik klaar ben met de ALO.

Ik heb super veel zin in de zomer, in de enthousiaste kinderen en om de gasten te ontvangen in de bistro. Tot op de camping!

Inge Couperus
Afgelopen zomer werkte ik hier voor het eerst. Wat vond ik het gaaf! Ik heb zoveel geleerd. En werd heel snel opgenomen in het team van De Watermolen.

Ik ben 15 jaar en speel graag korfbal. Ook heb ik veel plezier met de jongens en meiden in dat team. Ook speel ik, net als Sigrid, bij Crescendo. Ook ik hoop uiteindelijk op de fiets mee te mogen spelen.

watermolen camping

Karst Storteboom
De vaat! Daar draai ik mijn hand inmiddels niet meer voor om. Ontelbare borden heb ik vastgehad. En weinig laten vallen, haha.

Ik ben 18 jaar en studeer ondertussen in Groningen. Wat een ander leven dan de middelbare school. Heerlijk. Ik zit sinds dit jaar op gitaarles, wie weet schuif ik met mijn gitaar eens aan bij de vuurschaal!

Twee seizoenen heb ik ondertussen achter de rug. En nog steeds leer ik dingen bij.

Remco de Vries
Door Karst, die hier al even rondloopt, kwam ik uiteindelijk ook hier op de camping terecht in 2020. Het Corona-seizoen. Wel gek, eerst was het heel rustig, maar toen de campings weer open mochten gingen we er volledig in! Wat een drukte, qua gasten, maar ook qua werk. Ik heb heel snel geleerd wat ik moest doen en wat de stijl is waarmee dit moet gebeuren.

Ondertussen ben ik 17 jaar en ik zal dit jaar eindexamen doen.

Wilkor-jan, Ilse, Isabel, Isabel, Silke, Mirthe en Mirte
Deze nieuwe toppers gaan ons dit jaar ook versterken. Ze hebben er heel veel zin in!