Ontmoet het team

In de afgelopen jaren hebben we met ons campingteam al vier keer op rij de Gouden Zoover Award gewonnen! Twee keer werden we dé Nummer 1 van Nederland. Yihaa! De andere keren werden we 3e! 
“Wat een prachtige bekroning op ons werk! Helemaal voor een camping in een klein dorpje in de natuur van Groningen. Dat het resultaat van onze keuzes zo beloond wordt is geweldig! Wij willen graag onze gasten verrassen met alles wat de natuur te bieden heeft op Camping de Watermolen. De rust en de ruimte samen met het genieten en ontdekken. is hier de formule om een heerlijke, relaxte vakantie te hebben. Het maakt niet uit of je hier alleen, samen, met een gezin of met een hele familie komt. Iedereen geniet op zijn eigen manier van de vrijheid en de natuur.”

Dit is allemaal niet mogelijk zonder onze topmedewerkers. Zij komen allemaal uit de buurt van Groningen of Friesland. Vele werken hier al jaren. Alle seizoenmedewerkers helpen ons mee naast hun school of studie.

Ons team zie je op de hele camping; in de bistro, op het terras en op het terrein… overal staan ze klaar voor de gasten! 

André Ruijtenberg (eigenaar)
Het was altijd een jongensdroom: een eigen camping. Veel ervaring deed ik op bij mijn ouders die een camping hadden in Renesse. Na mijn opleidingen MTRO en de NHTV ben ik aan de slag gegaan op verschillende plekken. Zo kwam ik via de Roompot, Euroase, RCN en Center Parcs in 2005 terecht in het mooie Opende. Wat lag er veel werk te wachten…

We maakten comfortplaatsen, extra jaarplaatsen, bouwden verhuuraccommodaties, een speeltuin, legden bestrating aan etc.
Het blijft echt ondernemen, vele mensen in Nederland kennen de provincie Groningen (nog) niet als vakantiebestemming. Wij zorgen ervoor dat de gast een fijne tijd bij ons beleeft Dat begint en eindigt op de receptie, maar daar zit van alles tussenin. De gast moet het gevoel krijgen dat het klopt. En of er nu een vraag gesteld wordt aan de medewerker in het toiletgebouw of op het terras; de gast wordt altijd vriendelijk te woord gestaan. Hopelijk dragen wij bij aan een mooie vakantieherinnering. Op Zoover zijn we de afgelopen jaren al vaak voor deze inspanningen beloond. Trots!

Ramona Mulder (eigenaresse)
Na een paar MTRO-stages in het buitenland, reisde ik een paar jaar in de zomer met mijn rugzak; de wijde wereld in. Soms met iemand, maar meestal in mijn eentje. Een prachtige manier om met veel andere mensen in contact te komen. Zat ik ineens met Brazilianen thuis te lunchen, die ik een uur daarvoor in een lokale bus had leren kennen. Zeer veel mooie plekken heb ik gezien en daar geweldige, spannende dingen beleefd. Een prachtige bagage.
In de wintermaanden werkte ik een paar jaar achter elkaar als reisleidster in Mayrhofen, Oostenrijk, waar ik André heb leren kennen.

Na het reizen en werken deed ik de studie Communicatie. Toen André in 2005 de camping kocht, zat ik nog in Málaga voor mijn studie. Bij terugkomst begon de grote uitdaging. Stap voor stap deed ik meer kennis op over het hebben van een eigen camping.
Onze kinderen groeien hier nu op. Meestal vinden ze het heel gaaf, al is het voor ons als ouders ook een hele uitdaging om deze camping te combineren met het ouderschap (aangezien de kinderen ook graag onze aandacht willen). Dus soms komt het wel eens voor dat de gast heel even moet wachten… maar dan denk ik altijd maar: dat hoort ook een beetje bij een gezellig familiebedrijf, toch?

Joyce van Heemskerk (receptioniste)
Dit wordt mijn vijfde seizoen op deze gave camping. De tijd is omgevlogen.

Na heel wat jaren in de hotellerie, ben ik spontaan vanuit de Randstad verhuisd naar het noorden en ben ik op de camping gaan werken. Het blijft een leuke uitdaging met alle verschillende werkzaamheden, in de zomer en in de winter.
Als ik vrij ben cruise ik vaak naar familie en vrienden. Zo zie ik elke keer weer hoe mooi Nederland is. Ik heb erg genoten van het gezellige team de afgelopen seizoenen en kijk dan ook weer uit naar dit jaar. Ik sta graag voor jullie klaar.
Tot op de receptie!

 

Kees van Genderen (buitendienst)
Als service- en terreinmedewerker zie ik de ruim 12 ha. terrein die de camping beslaat als een superuitdaging om zowel technisch als praktisch dusdanig te onderhouden, dat de gasten er van een onbekommerde en welverdiende vakantie kunnen genieten. Maaien, straten, stroom, snoeien, water- en gasleidingen, verstoppingen oplossen, onderhoud accommodaties etc., zorgt voor een meer dan gevarieerde baan van formaat.
Ik heb vier prachtige dochters, een klein zoontje en woon vlakbij de camping met m’n vrouw in een leuk rood stenen boerderijtje op het Groninger platteland. Donderdagavond ben ik sportief in de vorm van een potje badminton en in mijn vrije tijd wil ik nog weleens de amateur DJ uithangen bij een plaatselijk feestje. Er is genoeg te doen zowel privé als op het werk.
Samen met het granieten team hoop ik je te kunnen verwelkomen op deze mooie camping in het, nog enigszins, onontdekte Westerkwartier.

Patrick Hindriks
In 2017 werkte ik voor het eerst op deze fantastische camping. Via een collega kreeg ik toen te horen dat ze op zoek waren naar een goedlachse, enthousiaste collega voor de animatie. Ja! Dat was ik!

Het organiseren van activiteiten vond ik tof, maar na een aantal jaar heb ik de animatie overgelaten aan mijn collega’s, maarrrr je zult mij nog wel eens los zien gaan tijdens de disco of de bonte avond!

De afwisseling maakt het werk helemaal leuk. Ik werk sinds ik mijn studie heb afgerond het hele jaar door op de camping. In de zomer draai ik de horeca, help mee met de roosters, werk ik  mensen in en nog veel meer. En ik de winter schilder ik me soms een slag in de rondte en weet mij goed te redden met gereedschap en op het terrein.

Naast werken op de camping speel ik met veel passie korfbal. Ik heb ondertussen ook veel collega’s die ook wel een balletje kunnen gooien! 
Ik heb weer enorm veel zin in de zomer. Tot op de camping!

Silke Dwars
In de zomer van 2020 zocht ik door de Corona onverwacht een stage adres in Nederland. Via via ben ik bij De Watermolen beland. Ik kom zelf uit de buurt van de Achterhoek, best een eindje weg, dus heb ik de caravan van mijn ouders meegenomen en ben daarin gaan wonen. Ondertussen heb ik het wel iets beter voor elkaar.

Ik voetbal in een vriendinnenteam en dat gaat mij erg goed af (vooral de derde helft). Ook zit ik bij een carnavalsvereniging waar ik verkleed als piraat, clown of ruimtewezen voor de wagen van papier-maché loop.
Na drie seizoenen mag ik mezelf chef pizza noemen. En chef-shotjes! haha.
Tegenwoordig ben ik ook in het voor- en naseizoen vast in dienst als “stagiaire” bij André en Kees en probeer ik wat bij te leren op technisch gebied, dus kom ik af en toe voorbij zetten over het veld met die mega-joekel van een maaier! Yahooo! Ook fijn als het zonnetje dan schijnt, beetje bijbruinen. 😉

Ingrid Eizema

Ingrid Postma
Vorig jaar kwam ik hier terecht om te helpen op de camping met de schoonmaak van de accommodaties. Wat een gezellige sfeer heerst er hier.
Ik vind het fijn om alles weer fris en fruitig te hebben voor de gasten, zodat zij met een goed gevoel aan hun vakantie kunnen beginnen, als ze de deur open doen van hun vakantieverblijf.
Met mijn man, twee mooie dochters en onze dieren woon ik in Kollumerzwaag. Dit jaar komt er een nieuwe veulentje van ons (nu nog) zwangere paard bij!
Ook heb ik een schone taak aan de kwaliteitscontrole van de cappuccino’s. Elke dag dat ik kom werken, proef ik deze met liefde. En als ik er niet zeker van ben, wordt er nog een gemaakt ;-). 

Karst Storteboom
De vaat, toetjes maken, frituren, pizza’s rollen, toiletgebouwen poetsen, biertjes tappen… Na vijf seizoenen weet ik overal wel wat vanaf!
Ik ben 20 jaar en studeer in Groningen. In mijn vrije tijd ga ik graag naar de sportschool, maar als naar de kroeg gaan een sport zou zijn, dan ben ik echt een topsporter! Ik vind het dan super om karaoke te zingen, dus wie weet met de bonte avond zing ik nog een liedje! Kom maar door met de verzoeknummers.
De keuken is echt mijn domein. Ik kan (volgens betrouwbare bron) de allerlekkerste frietjes en kroketten bakken. Dus probeer ze een keer uit zou ik zeggen! Ook maak ik als souschef de heerlijkste pizza’s onder leiding van chef-pizza. Ik kijk er enorm naar uit om samen met het team weer een supergaaf seizoen neer te zetten!

Karst

Inge Couperus
In 2020 kwam ik als hummeltje van 14 voor het eerst werken. Poeh, dat voelt als lang geleden. Wat is het nu anders dan toen. Wat heb ik al veel gedaan en geleerd. Ondertussen leg ik de nieuwe collega’s de kneepjes van het vak uit. Erg leuk! En weet ik steeds meer hoe de dingen moeten op de camping.
Ik speel in Crescendo, het enige fietsende blaasorkest ter wereld. Zelfs Tom Waes kwam nog lang met zijn programma Reizen Waes. Het oefenen op de fiets terwijl je een instrument bespeelt is best pittig, maar tot nu toe ben ik er zonder kleerscheuren vanaf gekomen! Dat houd ik ook graag zo. Volgend jaar hoop ik mijn VWO diploma te halen, maar eerst nog een seizoen knallen op de camping!

Mirthe Vehe
Mijn derde jaar op de camping alweer!

Ik wist al vrij snel dat ik het leuk vond om iets met kinderen te doen. Nu zit ik in het tweede jaar van mijn opleiding en loop ik stage bij de BSO, met meestal veel happy kids!

Ik vind het erg leuk om spellen te doen of te knutselen met de kids op de camping. Ik loop vooral elke avond met een big smile en een paar borden in mijn hand over het terras te huppelen.

Ik speel erg fanatiek korfbal en vind dat superleuk om te doen!

Mirthe Vehe

Mirte Overwijk
Ik ben een aantal jaar geleden via Inge bij de camping beland en ga ondertussen al mijn derde seizoen in.

Ik kom uit Opende, dus lekker in de buurt. Ik zit op het Drachster Lyceum, waar ik elke dag naartoe fiets. Genoeg beweging dus!
Ook zit ik op dansen en ik dans zelfs wedstrijden. Jullie zullen mij dus regelmatig tegenkomen tijdens de kinderdisco!

Naast de animatie loop ik ook tientallen drankjes en borden weg op een drukke horeca avond. Hoe druk en chaotisch het ook is, ik laat me niet gek maken. Kom maar op!

Ilse Hofman
Voor alles ben ik in te zetten… En ik vind alles leuk en ben eigenlijk altijd wel vrolijk. Klinkt best als een happy Dodo toch?

Ik speel zelf voetbal bij FC Grootegast en geef ook training aan de kleintjes. Ik vind het dan ook leuk om op de camping af en toe een potje te spelen. Ook kan ik staand achterstevoren van de buikschuifbaan af en tegelijkertijd een dienblad op mijn hoofd balanceren (dit lukt alleen als er niemand kijkt).

Ik kijk er naar uit om er weer een tof seizoen van te maken! Tot snel!

 

Ilse Hofman
Moniek Snip

Moniek Snip
Het leukste aan het werken op de camping vind ik dat het werk zo gevarieerd is. Het ene moment ben je een toiletgebouw aan het schoonmaken en een kwartiertje later ren je de benen uit je lijf omdat er opeens 36 latte macchiato’s worden besteld.

Er is in ieder geval elke dag weer wat te beleven!

Ik ben net als veel collega’s fanatiek korfballer hier in Opende. Ik woon ook in Opende, dus hoef maar een klein stukje te fietsen. Ik kan haast zeggen dat de camping in de achtertuin staat!

Romy Schuijl
Ik ben 16 jaar oud en hou erg van sporten. Korfbal vind ik super, maar eigenlijk vind ik alle sporten leuk om te doen. Verder houd ik erg van kinderen, dus zul je mij ook wel eens tegenkomen tijdens een knutselochtend of organiseer ik een leuk spel voor ze.

Daarnaast word ik ook wel de frituurkoningin genoemd. Niet omdat ik het elke dag eet, maar ik vind friet bakken gewoon leuk! 

Dit wordt mijn eerste seizoen op de camping. Ik ben erg benieuwd wat mij te wachten staat, maar ik heb er vooral veel zin in!

 

Ilse

Ilse van Drooge 
Dit wordt mijn eerste seizoen op de camping. Ik heb er heel veel zin in. Thuis heb ik 3 pony’s. Mijn hobby en sport zijn dan ook paardrijden. Maar om het compleet te maken hebben we nog 4 honden en 2 katten, een grote gezellige beestenboel dus! Verder vind ik het heerlijk om lekker met vriendinnen in het zonnetje op het terras te zitten en lekker te kletsen. Maar als ik aan het werk ben, kom ik graag de drankjes brengen bij jullie aan tafel! En… ik vind cappuccino’s super om te maken, dus bestel maar raak.

Tot op de camping!

Lian Frankena
Dit wordt mijn eerste jaar op de camping, ik heb er superveel zin in!

Elke dag fiets ik naar Drachten waar ik nu in 3 VWO zit. Dus ik fiets elke dag best wel een eindje. Ik speel 3 keer per week voetbal en voor de rest vind ik het gezellig om wat met vriendinnen te doen. 

Sinds de basisschool weet ik al dat ik iets met kinderen wil gaan doen, dus op de camping werken lijkt mij erg leuk! Kinderen genoeg!

Lian Franken
Amarins

Amarins Buma
Op mijn fiets ben ik in zo op de camping, want ik woon in Opende. Heel benieuwd wat het werken op een camping inhoudt. 

Ik blaas graag op mijn toeter in het jeugdkorps van Cressendo en ik hoop later net als Inge dit ook op de fiets te kunnen. Nog even oefenen…
Ook speel ik korfbal en als kers op de taart rijd ik ook nog paard. 

Gelukkig hou ik daarnaast ook nog genoeg tijd over om te werken op de camping. Ik heb er zin in. Tot snel!

Manouk Ubels 
Dit jaar voor het eerst… spannend!

Ik rij al jaren paard en heb ook mijn eigen pony Penny waar ik ook wedstrijden mee rijd.

Ook zit ik bij de jeugdbrandweer in Niebert wat echt supergaaf is. Wij doen eigenlijk alles wat de volwassen brandweer ook doet alleen dan niet met echt vuur. Dus als er nood aan de man is, schiet ik te hulp!

Hopelijk tot snel op de camping!

Sanne Poelman

Sanne Poelman
Ik hou enorm van lekker buiten zijn en bewegen, dus deze baan is ideaal voor mij. Vroeger heb ik altijd met veel plezier gejudood en ik zit nu sinds een paar maanden op survival (een keer wat anders dan korfbal, hihi).

Verder houd ik ook van piano spelen, tekenen en programmeren. Ik help met mijn handige kennis op meerdere vlakken ook graag mensen uit de brand!

Tot snel op de camping. 

 

Demi Spoelstra
Ik heb superveel zin om dit seizoen op de camping te werken. Ik heb zelf ook altijd gekampeerd en vind dat nog steeds erg leuk om te doen!

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te sporten en om gezellig met vriendinnen af te spreken. Of we gaan naar de keet in de avond.

Benieuwd wat ik allemaal ga meemaken op de camping, met dit eerste baantje. Best spannend, maar ook leuk!

Thijmen Veenstra

Tijmen Veenstra
Een paar jaar geleden kampeerden we al eens hier, eigenlijk vlakbij huis, maar het was toch echt vakantie. En nu mag ik hier mee komen helpen om het voor anderen leuk te maken. Nu ben ik begonnen aan mijn eerste seizoen werken hier en ik vind het super leuk en het werk is erg gevariëerd.
Op een drukke horeca-avond ben ik vaak te vinden in de keuken waar ik friet bak en de vaat doe, ook ren ik tussen de pizzahut heen en weer om voorraden te brengen.
Ik ga in Groningen naar school en fiets daar elke dag naartoe, genoeg beweging dus. Verder doe ik al jaren aan Freerunnen en ik ben sinds een tijdje ook assistent trainer. Dat vind ik écht super leuk om te doen!