Ontmoet het team

In de afgelopen jaren hebben we met ons campingteam zeven keer op rij de Gouden Zoover Award gewonnen! Twee keer werden we dé Nummer 1 van Nederland. Yihaa! Een andere keer werden we 3e! 
“Wat een prachtige bekroning op ons werk! Helemaal voor een camping in een klein dorpje in de natuur van Groningen. Dat het resultaat van onze keuzes zo beloond wordt is geweldig! Wij willen graag onze gasten verrassen met alles wat de natuur te bieden heeft op Camping de Watermolen. De rust en de ruimte samen met het genieten en ontdekken. is hier de formule om een heerlijke, relaxte vakantie te hebben. Het maakt niet uit of je hier alleen, samen, met een gezin of met een hele familie komt. Iedereen geniet op zijn eigen manier van de vrijheid en de natuur.”

Dit is allemaal niet mogelijk zonder onze topmedewerkers. Zij komen allemaal uit de buurt van Groningen of Friesland. Vele werken hier al jaren. Alle seizoenmedewerkers helpen ons mee naast hun school of studie.

Ons team zie je op de hele camping; in de bistro, op het terras en op het terrein… overal staan ze klaar voor de gasten! 

André Ruijtenberg (eigenaar)
Het was altijd een jongensdroom: een eigen camping. Veel ervaring deed ik op bij mijn ouders die een camping hadden in Renesse. Na mijn opleidingen MTRO en de NHTV ben ik aan de slag gegaan op verschillende plekken. Zo kwam ik via de Roompot, Euroase, RCN en Center Parcs in 2005 terecht in het mooie Opende. Wat lag er veel werk te wachten…

We maakten comfortplaatsen, extra jaarplaatsen, bouwden verhuuraccommodaties, een speeltuin, legden bestrating aan etc.
Het blijft echt ondernemen, vele mensen in Nederland kennen de provincie Groningen (nog) niet als vakantiebestemming. Wij zorgen ervoor dat de gast een fijne tijd bij ons beleeft Dat begint en eindigt op de receptie, maar daar zit van alles tussenin. De gast moet het gevoel krijgen dat het klopt. En of er nu een vraag gesteld wordt aan de medewerker in het toiletgebouw of op het terras; de gast wordt altijd vriendelijk te woord gestaan. Hopelijk dragen wij bij aan een mooie vakantieherinnering. Op Zoover zijn we de afgelopen jaren al vaak voor deze inspanningen beloond. Trots!

Ramona Mulder (eigenaresse)
Na een paar MTRO-stages in het buitenland, reisde ik een paar jaar in de zomer met mijn rugzak; de wijde wereld in. Soms met iemand, maar meestal in mijn eentje. Een prachtige manier om met veel andere mensen in contact te komen. Zat ik ineens met Brazilianen thuis te lunchen, die ik een uur daarvoor in een lokale bus had leren kennen. Zeer veel mooie plekken heb ik gezien en daar geweldige, spannende dingen beleefd. Een prachtige bagage.
In de wintermaanden werkte ik een paar jaar achter elkaar als reisleidster in Mayrhofen, Oostenrijk, waar ik André heb leren kennen.

Na het reizen en werken deed ik de studie Communicatie. Toen André in 2005 de camping kocht, zat ik nog in Málaga voor mijn studie. Bij terugkomst begon de grote uitdaging. Stap voor stap deed ik meer kennis op over het hebben van een eigen camping.
Onze kinderen groeien hier nu op. Meestal vinden ze het heel gaaf, al is het voor ons als ouders ook een hele uitdaging om deze camping te combineren met het ouderschap (aangezien de kinderen ook graag onze aandacht willen). Dus soms komt het wel eens voor dat de gast heel even moet wachten… maar dan denk ik altijd maar: dat hoort ook een beetje bij een gezellig familiebedrijf, toch?

Joyce van Heemskerk (receptioniste)
Zes jaar geleden besloot ik spontaan mijn koffers te pakken in het westen en mijn geluk te beproeven op deze heerlijke camping. De tijd vliegt voorbij!

Recentelijk zijn mijn vriend en ik in de rol van twee enthousiaste bouwvakkers gestapt om ons nieuwe huisje uit de grond te stampen. Haha, nee, geintje, láten stampen. Het zelf doen zien we niet helemaal goed komen.

Verder houd ik van een flinke portie bootcampen en aquaboxen. Maar, laat je niet misleiden door mijn sportieve escapades! Ik sta altijd paraat om jullie met open armen te ontvangen aan de receptie, met een brede glimlach en een vat vol energie.
Dus, kom maar op met jullie vragen en verzoeken! Ik sta te popelen om jullie vakantie onvergetelijk te maken en jullie te laten genieten van al het moois dat deze camping te bieden heeft!

 

Kees van Genderen (buitendienst)
Als service- en terreinmedewerker zie ik de ruim 12 ha. terrein die de camping beslaat als een superuitdaging om zowel technisch als praktisch dusdanig te onderhouden, dat de gasten er van een onbekommerde en welverdiende vakantie kunnen genieten.
Maaien, straten, stroom, snoeien, water- en gasleidingen, verstoppingen oplossen, onderhoud accommodaties etc., zorgt voor een meer dan gevarieerde baan van formaat.

Ik heb vier prachtige dochters, een klein zoontje en woon vlakbij de camping met m’n vrouw in een leuk rood stenen boerderijtje op het Groninger platteland. Donderdagavond ben ik sportief in de vorm van een potje badminton en in mijn vrije tijd wil ik nog weleens de amateur DJ uithangen bij een plaatselijk feestje. Er is genoeg te doen zowel privé als op het werk.

Samen met het granieten team hoop ik je te kunnen verwelkomen op deze mooie camping in het, nog enigszins, onontdekte Westerkwartier.

Patrick Hindriks
In 2017 maakte ik mijn debuut op deze geweldige camping. Toen een collega me vertelde dat ze op zoek waren naar een vrolijke, enthousiaste collega voor de animatie, hoefde ik geen seconde na te denken: Joe joe, pick me!

Hoewel ik het organiseren van activiteiten fantastisch vond, heb ik na een paar jaar de animatie overgelaten aan mijn collega’s. Maar geloof me, je zult me nog regelmatig zien shinen tijdens de disco of de bonte avond! Vooral dat laatste vind ik een van de leukste dingen op de camping!

De afwisseling in mijn werk maakt het extra leuk. Sinds mijn studie werk ik namelijk het hele jaar door op de camping. In de zomer draai ik in de horeca, stel ik roosters op, train ik nieuwe medewerkers, bak ik soms pizza’s, zorg ik dat de toiletgebouwen spik en span zijn etc. In de winter ben ik vaak aan het schilderen, leer ik veel van André en Kees en los ik klusjes op het terrein op.

Naast mijn werk op de camping ben ik ook een fervent korfballer. Het grappige is dat ik veel collega’s heb die ook graag een balletje gooien! Kunnen we na het werk mooi doen, want de korfbalpalen heb ik zelf geinstalleerd op de camping!

Mirthe Vehe
Vier jaar hier and counting!
Ik wist al vrij snel dat ik het leuk vond om iets met kinderen te doen. Nu zit ik in het laatste jaar van mijn opleiding en loop ik stage bij de BSO, met meestal veel happy kids!

Ik vind het erg leuk om spellen te doen of te knutselen met de kids op de camping. Ik loop vooral elke avond met een big smile en een paar borden in mijn hand over het terras te huppelen.

Ik speel erg fanatiek korfbal en vind dat superleuk om te doen!

Mirthe Vehe

Inge Couperus
Wat een reis is het geweest sinds ik als hummeltje van 14 voor het eerst op de camping begon te werken in 2020. Dat lijkt al laaaang geleden! Ondertussen heb ik all zoveel gedaan en geleerd, dat ik nu zelfs de nieuwe collega’s de kneepjes van het vak kan bijbrengen. Het is echt heel leuk om anderen te kunnen helpen en te zien hoe ik gegroeid ben in mijn rol hier op de camping.
Naast mijn werk op de camping, ben ik ook lid van Crescendo, het enige fietsende blaasorkest ter wereld. Een echt unieke ervaring. Zelfs Tom Waes kwam langs met zijn programma Reizen Waes om te filmen!
Het oefenen op de fiets terwijl je een instrument bespeelt is behoorlijk uitdagend, maar tot nu toe ben ik er gelukkig zonder kleerscheuren vanaf gekomen – en dat wil ik graag zo houden!
In september begin in met een studie in Groningen. Maar eerst weer een gaaf seizoen tegemoet!

Ilse Hofman
Ik ben de alleskunner met een eeuwige glimlach, de Swiss Army Knife van de camping. Altijd in voor een uitdaging en ik kan met trots zeggen dat ik van alles wel iets weet te maken.
Buiten mijn capriolen op de camping ben ik ook een fanatiek lid van FC Grootegast, waar ik niet alleen mijn eigen voetbaltalent laat zien, maar ook mijn passie voor het spel deel door training te geven aan de kleintjes. Op de camping speel ik net zo graag een potje voetbal, dus trek je schoenen maar vast aan!
Maar ik heb ook een verborgen talent: staand achterstevoren van de buikschuifbaan afglijden, terwijl ik een dienblad op mijn hoofd balanceer. Toegegeven, het is meer voor het entertainment dan voor de praktische toepassing, maar hé, het zorgt voor wat extra lachrimpels!

Ilse Hofman

Mirte Overwijk
Via Inge ben ik een paar jaar geleden bij deze geweldige camping beland. En nu ga ik alweer mijn vierde seizoen in! Ik kom uit Opende, dus ik ben lekker dichtbij. In Groningen studeer ik Psychologie, maar stiekem heb ik mijn oog laten vallen op Criminologie. Ik kan niet wachten tot ik daar ingeloot wordt.
Maar buiten mijn studie heb ik nog een andere grote passie: dansen! Ik doe zelfs mee aan wedstrijden. Dus verwacht me maar regelmatig tijdens de kinderdisco, waar ik de boel op stelten zal zetten met mijn moves!
Daarnaast ben ik ook vaak te vinden in het toiletgebouw of in de horeca. Op een drukke avond loop ik tientallen drankjes en borden weg, maar hoe chaotisch het ook wordt, ik laat me niet gek maken, want daar schiet niemand wat mee op.

Ingrid Postma
In 2022 ben ik hier begonnen met het schoonmaken van de accommodaties op de camping. Wat een gezellige sfeer hangt hier toch! Ik vind het geweldig om ervoor te zorgen dat alles weer fris en fruitig is voor de gasten, zodat ze met een goed gevoel aan hun vakantie kunnen beginnen zodra ze de deur van hun verblijf openen.
Thuis in Kollumerzwaag deel ik mijn leven met mijn man, twee prachtige dochters en onze mooie paarden!
Naast het schoonmaken heb ik ook de schone taak om de kwaliteit van de cappuccino’s te controleren. Elke keer als ik aan het werk ben, neem ik met liefde een slokje. En als ik niet helemaal zeker ben, nou ja, dan wordt er gewoon nog een gemaakt ;-).

Ingrid Eizema
Ilse

Ilse van Drooge 
Hey allemaal! Ik kan bijna niet geloven dat het alweer mijn tweede seizoen op de camping wordt. Ik heb er echt enorm veel zin in! Thuis heb ik het geluk drie pony’s te hebben, wat mijn passie voor paardrijden helemaal compleet maakt. Maar onze vier honden en twee katten maken ons huis tot een ware beestenboel – wel een ontzettend gezellige!
Een van mijn favoriete bezigheden is lekker met mijn vriendinnen in het zonnetje op het terras zitten en eindeloos kletsen.
Maar als ik aan het werk ben, vind ik het juist heerlijk om jullie drankjes aan tafel te brengen. Of het nu een verfrissend drankje is om de dorst te lessen of een heerlijke cappuccino om van te genieten, ik sta klaar om jullie te bedienen!

Jarien Zuidema
Ik ben 16 jaar en hou enorm van sporten. Korfbal is mijn superkracht, maar eigenlijk ben ik een sportkameleon en vind ik alles leuk om te doen. Daarnaast ben ik gek op kinderen, dus je kunt me zomaar tegenkomen terwijl ik een knutselochtend begeleid, waar we samen meer glitter gebruiken dan gezond is!

Daarnaast word ik ook wel de frituurkoningin genoemd. Niet omdat ik het elke dag eet, maar ik vind friet bakken gewoon leuk! 

Dit is mijn eerste seizoen op de camping. Ik ben erg benieuwd wat mij te wachten staat, maar ik heb er vooral veel zin in!

 

Nadine Donker
Mijn eerste seizoen hier op de camping. Leuk!
Voor een groot deel van mijn leven vond ik mijn passie in dansen en ik heb er ontzettend veel plezier aan beleefd. Maar ik heb het roer omgegooid en ben nu in de ban van wielrennen. Daarnaast breng ik ook veel tijd door in de sportschool, waar ik werk aan mijn kracht en conditie.

Werken op de camping is voor mij een geweldige kans om nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe ervaringen op te doen. Ik ben altijd in voor een praatje en help graag waar ik kan. Of je nu tips nodig hebt voor de beste (wielren)fietsroutes in de buurt of gewoon wat gezelschap zoekt, ik sta voor je klaar.

Irma Deelstra
Hé daar! Ik ben Irma en ik ben klaar om de wereld te veroveren met een korfbal in mijn hand… of op zijn minst dit stukje paradijs waar we nu zijn!

Wanneer ik niet bezig ben met het scoren van punten op veld, ben ik vaak op het water, mijn supboard trotserend alsof het mijn tweede thuis is.
Als de sterren in de avond aan de hemel fonkelen, haal ik mijn geheime wapens tevoorschijn; mijn gitaar en piano (al is dat iets lastiger buiten ;-), maar hey, I can always try!
Maar mijn avonturen zijn niet compleet zonder kleine kinderen. Ik vind het geweldig om spelletjes met ze te doen en wil graag plezier hebben met die kleine ontdekkers.

Femke de Haan
Hallo daar, kampeerders en kampeersters! Ik ben Femke de Haan, jullie nieuwe kampeerkompaan (en ik rijm met Sinterklaasgedichten ook als de beste).

Ik woon in de buurt, dit jaar voor het eerst hier en ben een fervent korfbalster in de dop. Ja, ik ben de ster van het veld, soms. En ik ben vastberaden om net zo’n ster te worden op de camping als ik ben op het korfbalveld!

Oh, en ik zit in mijn derde jaar van de Havo op het Lauwerscollege in Buitenpost. Ik balanceer dus tussen het slaan van ballen door korven en het ontwijken van wiskundige vraagstukken – geen probleem, toch?

Julia Brolsma

Mirjam Mennes
Ik ben een trotse moeder van vier geweldige kinderen en woon in het mooie Groningen. Vanaf dit seizoen werk ik op de camping als schoonmaakheldin. En weet je: door de mooie omgeving en de mensen die hier komen voelt het hier net als vakantie, zelfs als ik aan het werk ben.

Er is niets zo bevredigend als een frisse, opgeruimde ruimte, klaar voor nieuwe gasten. Het geeft me een goed gevoel om bij te dragen aan een fijne verblijf. En mijn gezellige collega’s maken het werk nog leuker – het voelt echt als een topteam.

Als ik niet hier ben, werk ik bij een tankstation. Druk? Zeker. Maar ik hou ervan om bezig te zijn. Elk van mijn banen heeft zijn eigen leuke uitdagingen, dus geen dag is hetzelfde.

Kirsten
Ik begin dit eerste seizoen op de camping met een grote lach en heb super veel zin in alle nieuwe uitdagingen en ervaringen die op me wachten. Dankzij m’n vriendin Mirthe ben ik op deze fantastische camping beland! (Dank je wel, Mirthe, – dat zal ze leuk vinden! -).
Mijn passie? Kinderen. De opleiding pedagogisch medewerker in de kinderopvang is me op het lijf geschreven… om kinderen op een speelse manier te stimuleren en te zien groeien is prachtig.
De sportschool is de plek waar ik mijn spieren probeer te overtuigen om net zo sterk te worden als de koffie die ik hier zet. En verder geniet ik van dagjes weg met mijn familie en ga ik graag op stap met vrienden.
Zin in de zomer! Ik kan niet wachten op de geweldige verhalen die ik na het werk thuis kan vertellen! (“Je gelooft nooit wat er vandaag weer gebeurde…”)

Elisa