Ontmoet het team

/Ontmoet het team
Ontmoet het team 2020-02-04T00:11:47+00:00

Zoover winnaars

Slide background

Team Watermolen

Slide background
Slide background

Grasmaaien met papa

In 2017 én in januari 2018 hebben we met ons team van Camping de Watermolen twee keer op rij De Gouden Zoover Award gewonnen; dé nummer 1 van Nederland op campinggebied. Wat een prachtige bekroning op ons werk! En dat voor een camping in een klein dorpje in de natuur van Groningen. Dat hadden we zonder onze fijne medewerkers nooit kunnen behalen!

Dat het resultaat van onze keuzes zo beloond wordt is geweldig! Wij willen graag onze gasten verrassen met alles wat de natuur te bieden heeft op Camping de Watermolen. De rust en de ruimte samen met het genieten en ontdekken is hier de formule om een heerlijke, relaxte vakantie te hebben. Het maakt niet uit of je hier alleen, samen, met een gezin of een hele familie komt. Iedereen kan hier op zijn eigen manier genieten van de vrijheid en de natuur. Voor de kinderen is het heerlijk om lekker te klimmen en te klauteren in een van de speeltuintjes of om een mooie hut te bouwen in het bos. En voor de ouders is het fijn om zich helemaal te kunnen verdiepen in een goed boek of om ontspannend een hengeltje uit te gooien in het zwem/vismeer.

Onze medewerkers komen allemaal uit Groningen of Friesland en zijn hier allemaal geboren en getogen. Vele werken hier al heel wat jaren. Naast hun school of studie, komen ze meehelpen.

Ons team zie je overal op de camping; in de bistro, op het terras en op het terrein staan ze klaar voor de gasten.

André Ruijtenberg (eigenaar)
Het was altijd een jongensdroom: een eigen camping. En die droom is uitgekomen! Vroeger heb ik in Renesse zeer veel ervaring op kunnen doen op de camping van mijn ouders. En na mijn opleidingen MTRO en de NHTV ben ik aan de slag gegaan op verschillende plekken, zoals de Roompot, Euroase, RCN en Center Parcs om uiteindelijk rond te gaan kijken voor een eigen bedrijf. In 2005 kochten we deze camping in het mooie Opende. Dat het een mooi plekje was, stond vast. Maar wat moest er véél gebeuren. 

Andre

De camping heeft sinds die tijd 69 comfortplaatsen gekregen, daarnaast 35 jaarplaatsen, een speeltuin, bestrating, speeltoestellen verspreid over de camping, een paar unieke verhuuraccommodaties etc.
Het blijft echt ondernemen, aangezien veel van onze gasten de provincie Groningen (nog) niet kennen als vakantiebestemming en we geen strand met zee hebben die automatisch een grote groep gasten naar onze camping brengt. Wij moeten het hebben van de beleving die we aan onze gasten kunnen geven. Dat begint en eindigt op de receptie, maar daar zit van alles tussenin. Wij willen dat de gast bij ons het gevoel heeft dat het klopt. En of er nu een vraag gesteld wordt aan de medewerker die in het toiletgebouw aan het werk is, op de grasmaaier zit of op het terras loopt; de gast zal altijd vriendelijk te woord worden gestaan. Wij doen er met ons team alles aan om u een vakantie te laten beleven die u zich zult herinneren. Vele gasten gingen u voor en op Zoover zijn we voor deze inspanningen beloond. We stonden in 2013 10e van de 1780 Nederlandse campings en in 2017 en 2018 werden we nr. 1 van de ondertussen ca. 2200 campings! 

eigenaar Camping de Watermolen in Groningen

Ramona Mulder (eigenaresse)
Net als André heb ik ook de toeristische opleiding MTRO afgerond. Na een paar stages in het buitenland ben ik een paar jaar in de zomer met mijn rugzak de wijde wereld in getrokken, soms met iemand maar meestal in mijn eentje. Een prachtige manier om met veel andere mensen in contact te komen. Soms zat ik bijvoorbeeld ineens met Brazilianen thuis te lunchen, die ik een uur daarvoor in een lokale bus had leren kennen. Ik heb zeer veel mooie plekken gezien en geweldige dingen beleefd. In de wintermaanden werkte ik een paar jaar achter elkaar als reisleidster in Mayrhofen, Oostenrijk. Het toerisme heeft dus altijd wel bij me gehoord. 

Wel heb ik na mijn reizen en het werk in de bergen nog een studie Communicatie gedaan in Groningen. Hier heb ik veel aan gehad met het opstarten van de camping. Toen André in 2005 de camping kocht, zat ik dan ook nog voor mijn studie in Málaga als Erasmus (uitwisseling) student. Bij terugkeer kwam ik in (het voor mij onbekende) dorpje Opende terecht, op een camping waar nog zéér veel te doen was. Dit was voor ons beide een grote uitdaging. We zijn stap voor stap aan de slag gegaan en ik kreeg steeds meer kennis van het hebben van een camping en de omgeving van Opende. Want wat is hier veel te zien en te doen, voor zowel volwassenen als kinderen. Ondertussen hebben André en ik een zoon en een dochter. Dus naast de werkzaamheden op de camping, genieten we ook volop van hen. En zij van ‘de voortuin’: de camping met alle mogelijkheden. Om hier op te kunnen groeien is voor kinderen natuurlijk geweldig. Al is het voor ons als ouders ook een hele uitdaging/klus om deze camping te combineren met het ouderschap (aangezien de kinderen ook graag onze aandacht willen). Dus soms komt het wel eens voor dat de gast heel even moet wachten… maar dan denk ik altijd maar: dat hoort dan ook een beetje bij het soort bedrijf, toch? 

Joyce van Heemskerk
Dit jaar ga ik dit team ook ondersteunen! In april ben ik hier begonnen. Best een uitdaging met alle verschillende werkzaamheden.
Ik ben 30 jaar en vind volleyballen en salsa dansen geweldig. Nadat ik de Hotelschool in Tilburg afgerond had, heb ik 11 jaar in de hotelerie gezeten. Voornamelijk op de receptie, in verschillende hotels. Nu maak ik de switch naar de camping. Ondertussen ben ik er wel achter dat het werk op een camping heel erg uiteenlopend is. En echt geen dag hetzelfde.
Samen met de enthousiaste collega’s ben ik klaar voor dit seizoen. Ik heb er veel zin in en sta graag voor jullie klaar!

Joyce van Heemskerk
Kees op Camping de Watermolen

Kees van Genderen
Het voelde als een carrièreswitch toen ik april ’17 kon beginnen op de camping, na 22 jaar in de infrawereld te hebben gewerkt. Ondertussen heb ik twee volle jaren gewerkt en heb ik me het werk echt wel eigen gemaakt. 
Als service- en terreinmedewerker zie ik de ruim 12 ha. terrein die de camping beslaat als een superuitdaging om zowel technisch als praktisch dusdanig te onderhouden, dat de gasten er van een onbekommerde en welverdiende vakantie kunnen genieten. Maaien, straten, stroom, snoeien, water en gasleidingen, onderhoud accommodaties etc., zorgt voor een meer dan gevarieerde baan van formaat. 

Ik woon vlakbij de camping met vriendin en vier dochters in een leuk rood stenen boerderijtje op het Groninger platteland. Donderdagavond ben ik sportief in de vorm van een potje badminton en in mijn vrije tijd wil ik nog weleens de amateur DJ uithangen bij een plaatselijk feestje. Er is genoeg te doen zowel privé als op het werk.

Samen met het granieten team hoop ik u te kunnen verwelkomen op deze mooie camping in het nog enigszins onontdekte Westerkwartier. Mijn slogan: “Van de dagelijkse mallemolen, naar een heerlijke vakantie op Camping de Watermolen”.  

Stephanie Willemsen
Jeetje, weer een jaar er bij: dit jaar wordt mijn 9e werkjaar op de camping! Dat had ik nooit gedacht toen ik hier begon op mijn 14e. En ik vind het nog steeds superleuk! Ik doe de sportopleiding op het Alfa College in Groningen. En in mijn vrije tijd ben ik keepster bij het damesvoetbal. 
Op de camping houd ik oa. de toiletgebouwen mooi schoon, samen met de rest van ons team. Ook zit ik vaak op de grasmaaier, want er is veel te maaien per week. En wanneer we plates serveren sta ik met André in de keuken en maak ik lekkere salades. Maar ook ben ik sinds 3 jaar een ervaren pizza-maaktster! Wat is het leuk om te doen, helemaal als je van gasten hoort dat dit de beste pizza is die ze ooit gegeten hebben… Zelf vind ik de bacon gorgonzola geweldig om te maken en ook de lekkerste pizza ooit. Kom je deze ook proeven? 

werken op camping groningen
Werken op de camping de watermolen, camping in Groningen

Sigrid Willemsen
Mijn zus werkte hier al heel wat jaren en in 2015 begon ik ook met meehelpen! Ik heb ondertussen al heel vaak het toiletgebouw uitgespoten en loop veel op het terras, maak de bestellijsten klaar, maak schoon en controleer ik de anderen hierop, en maak de leukste toetjes! En ik draai ik mijn hand ook niet meer om voor een druk bezochte pizza-avond! Leuk! 
Ik hou er van om Engelse boeken te lezen en ik vind het leuk om af en toe op te passen op de kinderen van André en Ramona. Na de HAVO zit ik nu in het eerste jaar van de lerarenopleiding Engels en daarnaast peel ik bugel bij Bicycle Showband Crescendo, daar heb ik ook echt plezier in! Dat is best lastig, want je bespeelt het instrument, terwijl je op de fiets zit. Het is gelukkig nog niet heel vaak fout gegaan! 

Patrick Hindriks
In 2017 werkte ik voor het eerst op deze fantastische camping. Via Stephanie kreeg ik toen te horen dat ze op zoek waren naar een goedlachse, enthousiaste collega voor de animatie. Door mijn ervaring op verschillende campings in Nederland en Luxemburg leek mij dit geweldig. Dit gaat dus mijn 3e jaar worden dat ik weer leuke actieve spellen/knutsels mag organiseren, waardoor de kinderen een nog leukere vakantie hebben. Maar ook ga ik dit jaar meer in de horeca doen. Leuk, die afwisseling.
Na 4 jaar Sport en Bewegen, zit ik nu alweer halverwege de studie van de ALO. Over een paar jaar mag ik mezelf 1e-graads docent gymnastiek noemen.
Ik heb superveel zin in de zomer, in de enthousiaste kinderen en om de gasten te ontvangen in de bistro. Tot op de camping! 

Patrick verzorgt de animatie op de camping
Karst komt uit Groningen en werkt sinds 2018 op de camping

Karst Storteboom
Op zoek naar een vakantiebaantje, met veel afwisseling… die had ik in 2018 gevonden. En ook dit jaar ben ik er weer. Wat heb ik er weer veel zin in, het afwisselende werk en de vakantiegangers helpen, met een glimlach. Vorig jaar heb ik al veel dingen mogen aanpakken en dit jaar ga ik nog meer dingen leren. Voordat ik hier kwam werken was ik hier ook al vaker geweest om te zwemmen en er was een fijne sfeer.
Naast het feit dat ik op de HAVO zit, vind ik voetballen op zaterdagochtend ook altijd leuk. En ik kan ook hele middagen vissen. Met vrienden afspreken doe ik daarnaast ook regelmatig.
Op naar weer een leuk seizoen! 

 

Hester Haverhoek
Wat vind ik het leuk dat ik deze zomer voor het tweede jaar mag komen werken hier op de camping!
Twee jaar geleden stond ik met mijn ouders hier op de camping, te genieten van een paar weken zomervakantie. Dat beviel erg goed. En aan het einde van de vakantie kreeg ik het aanbod om in 2018 mee te mogen werken. Die kans heb ik toen met beide handen aangegrepen, want ik had gezien wat voor een gezellige sfeer er in het team heerste. Ik heb al veel geleerd… maak mooie koffie’s en hou van een praatje met de gasten.
Naast mijn schoolwerkzaamheden speel ik zeer fanatiek korfbal. Wat een mooie sport! Ik ben ook al trainer van een team. En daarnaast vind ik het heerlijk om met mijn vrienden leuke dingen te doen. 

Hester werkt sinds 2018 op de camping