Omgeving Camping de Watermolen

Water | Meren

Camping de Watermolen heeft zijn eigen verkoelende zwemmeer dat gratis toegankelijk is voor gasten van de camping. Op warme zomerdagen is het heerlijk vertoeven! Ook is het mogelijk om te vissen in het zwemmeer en vind je op de camping een grote visvijver, met een paar mooie snoeken en karpers.
In de omgeving zijn vele wateren, waar je o.a. kunt genieten van de watersport. Zo heb je een fantastisch natuurgebied vlakbij; de Alde Feanen in Friesland. Maar ook het Leekstermeer in Groningen is prachtig.

Wadlopen

De provincie Groningen grenst aan de Waddenzee. Dit unieke gebied is in 2009 uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed. Vanaf het Groningse Lauwersoog zijn er verschillende vertrekpunten voor een wadlooptocht naar het waddeneiland Schiermonnikoog. Bij eb loop je over de drooggevallen wadplaten naar de overkant. Vanaf de camping sta je binnen een uur, in je kekke wadloopoutfit, in Lauwersoog.

Steden: Groningen, Leeuwarden, Dokkum

De bruisende stad Groningen met 200.000 inwoners staat bekend als echte studentenstad. In het centrum van de stad vind je dan ook veel oude universiteitsgebouwen. Maak tijdens je bezoek aan Groningen een wandeling door het Noorderplantsoen, ontdek de verborgen Prinsentuin of ga winkelen. ‘Het Forum’ is ook een bezoek waard! En vergeet het Groninger Museum, het Universiteitsmuseum en Stripmuseum niet.
Ook in Leeuwarden is veel te zien en te doen. Denk hierbij aan de prachtige historische binnenstad met haar monumenten, musea, grachten (ga praamvaren!), singels, winkels en restaurants.
In het vestingsstadje Dokkum, waan je je een paar eeuwen terug in de tijd. Het centrum, gevuld met trapgevels, grachten en bolwerken, ademt nog altijd de historische sfeer uit. Met gezellige cafés, restaurants en winkels in oude panden, omringd door schitterende natuur maakt een bezoek aan ‘de stad van Bonifacius’ meer dan waard.

Natuurgebieden

Vele natuurgebieden liggen op steenworpafstand van de camping. Op slechts 15 kilometer in Friesland ligt het natuurgebied Mandefjild. In dit prachtige stukje natuur vind je heide, bos, vennetjes en een zandverstuiving en tijdens een wandeling of fietstocht kun je zomaar een herder met een kudde schapen tegenkomen. Een ander bijzonder natuurgebied is De Stokersdobbe bij Ureterp. Deze pingoruïne, een restant uit de ijstijd, is zeker het bezoeken waard tijdens een fietstocht. Het NP Lauwersmeer is ook erg divers, ook voor de vogelaars! En de Alde Feanen is voor fietsers, wandelaars, watersporters en natuurliefhebbers een genot.

Fietsen en mountainbiken

De omgeving van Camping de Watermolen bied je genoeg mogelijkheden om lekker sportief bezig te zijn. Wandelaars, fietsers, mountainbikers en hardlopers… laat hier je hart sneller kloppen door een uitdagende route te doen. In de buurt worden er elk jaar verschillende hardloopwedstrijden, triatlons en wielertochten georganiseerd. De meest bekende hiervan is de 4 Mijl van Groningen; de jaarlijkse hardlooptocht van Haren naar Groningen. In Marum (3 km va. Opende) is de ATB fietsroute bijna klaar! Vergeet de fietsbroek met zeem dus niet op de paklijst te zetten.