/Omgeving Camping de Watermolen
Omgeving Camping de Watermolen 2018-08-03T14:16:05+00:00

Omgeving Camping de Watermolen

In de omgeving van de Groningse Camping de Watermolen is er voor iedereen genoeg te beleven. Maak mooie fiets- en wandelroutes door de natuur van Groningen, Friesland of Drenthe of ontdek het ruime aanbod aan leuke uitstapjes in de buurt van de camping, ga bijvoorbeeld een dagje naar Hanzestad Groningen of ontdek de 80 jaar oude hortus van Friesland.

Water bij de camping

Camping de Watermolen grenst direct aan een zwemmeer dat gratis toegankelijk is voor gasten van de camping en waar het op warme zomerdagen heerlijk vertoeven is. Het strandje bij het zwemmeer loopt geleidelijk af waardoor het ook voor kleine kinderen veilig is om in het (ondiepe) water te spelen. Ook is het mogelijk om te vissen in het zwemmeer en vind je op de camping een grote visvijver.   

Ga wadlopen

De provincie Groningen grenst aan de Waddenzee. Dit unieke gebied is in 2009 uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed. Vanaf het Groningse Lauwersoog zijn er verschillende vertrekpunten voor een wadlooptocht naar het waddeneiland Schiermonnikoog. Bij eb loop je over de drooggevallen wadplaten naar de overkant.

Een dagje naar Groningen

Deze bruisende stad met 200.000 inwoners staat bekend als echte studentenstad. In het centrum van de stad vind je dan ook veel oude universiteitsgebouwen. Maak tijdens je bezoek aan Groningen een wandeling door het Noorderplantsoen, ontdek de verborgen Prinsentuin of ga winkelen in de Heerenstraat. Wanneer je een dagje cultuur wilt snuiven is Groningen ook een echte aanrader: het Groninger Museum, het Universiteitsmuseum en Stripmuseum hebben regelmatig nieuwe tentoonstellingen.   

Natuurgebieden in de omgeving

Op slechts 15 kilometer van de camping in Friesland ligt het natuurgebied Mandefjild. In dit prachtige stukje natuur vind je heide, bos, vennetjes en een zandverstuiving en tijdens een wandeling of fietstocht kun je zomaar een herder met een kudde schapen tegenkomen. Een ander bijzonder natuurgebied in de buurt van de camping is De Stokersdobbe bij Ureterp. Deze pingoruïne, een restant uit de ijstijd, is zeker het bezoeken waard tijdens een fietstocht door de omgeving.

Sportieve activiteiten

De omgeving van Camping de Watermolen bied je genoeg mogelijkheden om lekker sportief bezig te zijn. Voor wandelaars, fietsers en hardlopers zijn er vele fietspaden en wandelroutes om te trainen. Daarnaast worden er in de buurt elk jaar verschillende hardloopwedstrijden, triatlons en wielertochten georganiseerd. De meest bekende hiervan is de 4 Mijl van Groningen, de jaarlijkse hardlooptocht van Haren naar Groningen.