Chalets op jaarplaats

Op Camping de Watermolen in het mooie Groningen bieden we ruime jaarplaatsen aan voor chalets. Hier vind je een diversiteit aan plekken, van prachtig uitzicht op het land tot idyllische plekjes aan het water. De kavels variëren in grootte; kavels tot 250m², maar er zijn ook kavels die rond de 550 m² zijn.
Voor alle jaarplaatsgasten is de camping het hele jaar door open, zodat je zelfs tijdens de wintermaanden kunt genieten.

Een aantal van onze plekken grenst direct aan het water (‘Waterjaarplaats’), waar je dagelijks kunt genieten van het schouwspel van zwanen en ganzen die voorbij zwemmen. Deze ‘Watervilla’s’ bevinden zich op een fantastische locatie aan of boven het (Pingo)meer.

Maar ook onze ‘Landzicht-jaarplaatsen’ zijn prachtig. Deze bieden een prachtig vrij uitzicht over het land, met reeën die je ’s ochtends begroeten met hun speelse sprongen.

En laten we de ‘Natuur-jaarplaatsen’ niet vergeten! Hier geniet je van een heerlijk  plek tussen het groen en ervaar je het wat knussere campinggevoel.

Meer informatie over onze jaarplaatsen of twijfel je over de perfecte plek? Lees eerst alle informatie hier op de site even door. Zijn er daarna nog vragen, neem dan contact op met Camping de Watermolen.

HIGHLIGHTS

 • Ruime plekken
 • Veel groen
 • Vrije kavels
 • Auto op jaarplaats
 • Jaar rond open
 • Nieuwe chalets tot max. 75m²
 • Veel ruimte
 • Kleinschalig
Plattegrond (PDF)

Impressie

Vrije jaarplaatsen voor mooie chalets

Er is een aantal nieuwe jaarplaats-kavels gemaakt voor nieuwe chalets:

 • Landzicht
 • Land- en waterzicht
 • Natuur

Op deze mooie jaarplaatsen mogen nieuwe chalets (max. 75m²) geplaatst worden. Deze komen bij een van de onderstaande bouwers vandaan komen en zullen een luxe/moderne uitstraling hebben, met een goede wintervaste isolatie. De foto’s op deze pagina laten zien welke soorten er o.a. mogen komen.
Geen Engelse chalets (of met eenzelfde uitstraling) en/of tweedehands chalets.

Kavels: 12 – 13 – 14 – 15 en 16 zijn nog beschikbaar.

Een kavel vastleggen is mogelijk bij de receptie, na een gesprek. Opties op kavels worden niet gegeven. De verhuurdatum van de kavel gaat in vanaf het moment dat de kavel vastgelegd wordt en loopt (minimaal) tot het einde van het jaar.
Sommige kavels zijn (nu nog) leeg, maar niet vrij voor de verhuur. Er wordt (met smart) gewacht op een chalet voor de gasten, die deze plek al huren.

Chalets | Bouwers | Leveranciers

Op de jaarplaatsen op de camping worden nieuwe chalets toegestaan van de volgende chaletbouwers. Zij weten welke modellen hier toegestaan zijn. 

Voordat er een jaarplaatsovereenkomst gemaakt wordt, ontmoeten we elkaar eerst even. Bel even voor een (korte) afspraak, als je serieus geïnteresseerd bent en al weet welk chalet en/of jaarplaats je voorkeur heeft. 

Mevena

Eigen gezin | Derden

Een jaarplaats wordt gehuurd voor jezelf, jezelf en je eigen partner, of je eigen gezin (ouders + thuiswonende kinderen onder 21 jaar). 

Mag er dan niemand anders in?
Natuurlijk wel… maar hier zijn dan wel kosten aan verbonden.

Maken anderen (‘derden’) gebruik van je chalet (bijv. bij verhuur of afstaan aan vrienden/familie ed.), dan kost dit €5,00 p.p.p.n. of €75,- per week voor max. 4 personen (incl. milieuheffing). Graag horen we dit vooraf via de receptie.

Gebruikte chalets | Occassions | Chalet verkopen

Wanneer het kampeeravontuur er op zit en je wil je chalet verkopen op de plek; het chalet mag op de plek blijven staan wanneer het nog in goede staat is én deze niet ouder is dan 15 jaar. Daarna mag het chalet uiteraard nog verkocht worden, maar niet meer op de plek. Zie hier de verkoopvoorwaarden.

Voor onze jaarplaatsgasten is de camping het 365 dagen per jaar geopend en kan hier het hele jaar genoten worden van de jaarplaats.

Kijk hier voor prijsinformatie over de jaarplaatsen, of neem contact met ons op, wanneer je nog andere vragen hebt.
Ook al hebben we nu geen chalets te koop staan, de informatie voor gebruikte chalets/occasions lees je hier.

uitzicht chalet over water op camping - jaarplaatsen

Post | Auto | Zwem- en vismeer

Post

Verjaardagskaarten, kranten of tv-gidsen mogen hier bezorgd worden. Overige post ontvangen wij hier niet en wordt teruggestuurd naar de afzender.

Auto

Per jaarplaats wordt er een CampingCard verstrekt. Hiermee kan je door de slagboom om max. één auto te parkeren op je eigen jaarplaats.
Het systeem werkt op basis van IN – UIT. Wanneer je door de slagboom naar binnen bent gereden, kan je dus geen andere mensen met de pas naar binnen laten. Eerst zal je weer naar buiten moeten rijden.
Naar binnen rijden gaat in de zomermaanden tot 23.00 uur en in de wintermaanden tot 24.00 uur. Daarna mag er vanaf 07.00 uur weer op het terrein gereden worden.

Zwem- en vismeer

Het gebruik van het zwem- en vismeer is gratis voor gasten op de jaarplaats. Bezoek/gasten van mensen op de jaarplaats zijn verplicht om een kaartje te halen voor een dag/dagdeel, als zij ook bij het water willen zitten/vissen en/of zwemmen. De kosten worden dan vooraf afgerekend bij de receptie/bar. Het bezoek krijgt een betaalbewijsje mee die getoond kan worden bij controle. 

WiFi | Internet

WiFi is op dit moment niet mogelijk op het chaletterrein,

Waarom niet?
Iedereen die tegenwoordig Internet gebruikt, verwacht snelheid. 
Streamen, downloaden… het zit in ons systeem dat dit allemaal kan, áls er WiFi is. Voor alle chaletplaatsen kunnen wij niet garanderen dat deze snelheid gewaarborgd kan worden. Vandaar dat we dit nu niet (meer) aanbieden.

Er zijn wel verschillende ‘4G-voor thuis’ abonnementen bij o.a. Odido. Hiermee kan je onbeperkt 4G gebruiken in een 4-g router. De kosten hiervan zijn vanaf (ca.) €35,- per maand. 

Huisreglement en voorwaarden

Klik op een van de onderstaande links voor ons huisreglement en voorwaarden.

Jaarplaatsen natuur - camping de watermolen
Watervilla Arcabo

Chalet huren in Groningen

Als gast/huurder is het fijn om op een camping de komen waar je een chalet kunt huren die al kant en klaar op een jaarplaats staat. Alle chalets zijn van alle gemakken voorzien en ze zijn ingericht voor minimaal vier personen.

Er zijn verschillende chalets te huur op de camping. Ideaal als je bijvoorbeeld voor je werk tijdelijk in (de buurt van) de stad Leeuwarden of Groningen moet zijn.

Je kan bekijken of er nog verhuurmogelijkheden zijn: Is het nog mogelijk om te huren?

Verhuur chalet – door eigenaar of camping

Sommige gasten die een jaarplaats hebben op de camping, willen hun chalet verhuren. Dit is toegestaan, mits er aan een aantal voorwaarden voldaan wordt. Loop even langs de receptie om de informatie te verkrijgen.

Als het chalet via de camping verhuurd wordt, wordt dit alleen gedaan voor de lange verhuur. Dit houdt in dat de verhuurtijd minimaal 12 weken is. De verhuurprijs is met een lange verhuur anders dan wanneer er een week vakantiegangers in zitten (korte verhuur).
Deze korte verhuur (voor de vakantiegangers) zal niet via de camping gaan.