Chalets op jaarplaats

Op Camping de Watermolen in Groningen zijn jaarplaatsen voor chalets met ruime plekken van ca. 250 tot 550 m². Verschillende soorten plekken tref je hier aan: landzicht-, natuur- en waterjaarplaatsen.
Voor onze gasten met een jaarplaats is de camping het hele jaar geopend en er kan hier dan ook het hele jaar van de camping genoten worden. Zelfs in de winter.

Van alle plekken staat een aantal pal aan het water. Vanaf deze jaarplaatsen kijk je dagelijks op de zwanen en ganzen die voor de deur zwemmen. Deze ‘Watervilla’s’ staan op een fantastische plek, aan/boven het (Pingo)meer.

Maar er zijn ook Landzichtplekken. Zoals de naam al doet vermoeden: je hebt hier volledig vrij uitzicht: over het land. De reeën begroeten je al huppelend in de ochtend.
De Natuurplekken zijn ook heerlijk ruim. Met zo’n plek maak je wat meer het knusse campinggevoel mee.

Voor informatie over jaarplaatsen of wanneer er hulp gewenst is bij het uitzoeken van een chalet, neem dan contact op met Camping de Watermolen, tijdens de openingstijden van de receptie.

HIGHLIGHTS

 • Grote plekken
 • Veel groen
 • Vrije kavels
 • Auto op jaarplaats
 • Jaar rond open
 • Nieuwe chalets tot max. 75m²
 • Veel ruimte
 • Kleinschalig
Plattegrond (PDF)

Impressie

Vrije jaarplaatsen voor mooie chalets

Er is een aantal nieuwe jaarplaats-kavels gemaakt voor nieuwe chalets:

 • Landzicht
 • Land- en waterzicht
 • Natuur

Op deze mooie jaarplaatsen midden tussen het groen, mogen nieuwe chalets (max. 75m²) geplaatst worden. Deze moeten bij een van de onderstaande bouwers vandaan komen en zullen een luxe/moderne uitstraling hebben. De foto’s op deze pagina laten zien welke soorten er o.a. mogen komen.
Geen Engelse chalets (of met eenzelfde uitstraling) en tweedehands chalets.

Sommige kavels zijn (nu nog) leeg, maar niet meer verhuurbaar. Er wordt gewacht op een chalet voor de gasten, die deze plek al huren.

Zo zijn kavels : NJL01, NJL02 en NJL/W03 en 4a al gereserveerd.

Chalets | Bouwers | Leveranciers

Op de jaarplaatsen op de camping worden nieuwe chalets toegestaan van de volgende chaletbouwers. Zij weten welke modellen hier toegestaan zijn. 

Voordat er een jaarplaatsovereenkomst gemaakt wordt, ontmoeten we elkaar eerst even. Bel even voor een (korte) afspraak, als je serieus geïnteresseerd bent en al weet welk chalet en/of jaarplaats je voorkeur heeft. 

Mevena

Eigen gezin | Derden

Een jaarplaats wordt gehuurd voor jezelf + jezelf en je eigen partner of je eigen gezin (ouders + thuiswonende kinderen onder 21 jaar). 

Maken derden gebruik van je chalet (verhuur of afstaan aan vrienden/familie ed.), dan kost dit €5,00 p.p.p.n. of €75,- per week voor max. 4 personen (incl. milieuheffing). Graag vooraf melden bij de receptie.

 

Gebruikte chalets | Occassions | Chalet verkopen

Wanneer het kampeeravontuur er op zit en je wil je chalet verkopen op de plek; het chalet mag op de plek blijven staan wanneer het nog in goede staat is én deze niet ouder is dan 15 jaar. Daarna mag het chalet uiteraard verkocht worden, maar niet meer op de plek. Zie hier de verkoopvoorwaarden.

Voor onze jaarplaatsgasten is de camping het 365 dagen per jaar geopend en kan hier het hele jaar genoten worden van de jaarplaats.

Kijk hier voor prijsinformatie over de jaarplaatsen, of neem contact met ons op.

Ook al hebben we nu geen chalets te koop staan, de informatie voor gebruikte chalets/occasions lees je hier.

uitzicht chalet over water op camping - jaarplaatsen

Post | Auto | Zwem- en vismeer

Post

Verjaardagskaarten, kranten of tv-gidsen kunt u hier laten bezorgen. Overige post ontvangen wij hier niet.

Auto

Jaarplaatsgasten mogen één auto bij hun eigen plaats parkeren.

Zwem- en vismeer

Het gebruik van het zwem- en vismeer is gratis voor gasten op de jaarplaats. Bezoek/gasten van mensen op de jaarplaats zijn verplicht om een kaartje te halen tegen betaling (á €2,50 pp).

WiFi | Internet

WiFi is op dit moment niet mogelijk op het chaletterrein, door het ontbreken van snel internet in het buitengebied. KPN had in juni 2020 glasvezel op de planning staan, maar heeft dit door Corona uitgesteld naar het najaar van 2021. Dit kan echter door Corona (opnieuw) uitgesteld worden.
Wanneer het glasvezel geïnstalleerd is kijken we naar de mogelijkheden om de WiFi weer mogelijk te maken voor accommodaties. 
Internet kan nu gebruikt worden door een hotspot te maken met je eigen telefoon of door een aparte 4G schotel te laten installeren, waarmee onbeperkt 4G gebruikt kan worden. T-mobile is een aanbieder van zo’n schotel met genoeg dekking in het gebied. 

Huisreglement en voorwaarden

Klik op een van de onderstaande links voor ons huisreglement en voorwaarden.

Jaarplaatsen natuur - camping de watermolen
Watervilla Arcabo

Chalet huren in Groningen

Als gast/huurder is het fijn om op een camping de komen waar je een chalet kunt huren die al kant en klaar op een jaarplaats staat. Alle chalets zijn van alle gemakken voorzien en ze zijn ingericht voor minimaal vier personen.

Er zijn verschillende chalets te huur op de camping. Ideaal als je bijvoorbeeld voor je werk tijdelijk in (de buurt van) de stad Leeuwarden of Groningen moet zijn.

Je kan bekijken of er nog verhuurmogelijkheden zijn: Is het nog mogelijk om te huren?

Verhuur chalet – door eigenaar of camping

Sommige gasten die een jaarplaats hebben op de camping, willen hun chalet verhuren. Dit is toegestaan, mits er aan een aantal voorwaarden voldaan wordt. Loop even langs de receptie om de informatie te verkrijgen.

Als het chalet via de camping verhuurd wordt, wordt dit alleen gedaan voor de lange verhuur. Dit houdt in: minimaal 12 weken.