Kinderen leven zich uit op de camping

Het terrein op de camping is heerlijk groot en kinderen kunnen hun fantasie de vrije loop laten.

Veel kinderen nemen hun vishengel mee en vissen in het meer van de camping op vorentjes of zelfs op snoeken en karpers, met behulp van papa (mama mag ook hoor, maar onze ervaring is dat zij meestal hulp van de kinderen nodig heeft bij spartelende vissen!).
Daarnaast wordt er lekker gevolleybald of gevoetbald. En ook in de grote speeltuin en op de kabelbaan vermaken kinderen zich vele uurtjes. Er staat een uitkijktoren met glijbaan bij het zwemmeer, een waterspeelplaats met houten tobbes, gootjes en een waterrad, waar met de waterpomp en emmertjes veel gespeeld kan worden.

In de buurt is er veel voor kinderen te doen. Het Blote Voetenpad, waar je écht op je blote voeten mag lopen, is zeker een aanrader. Maar ook het Kameleondorp, een zwemparadijs, de Natuur Doezoo en het Speelgoedmuseum is een aantal voorbeelden van hele leuke dingen op een steenworp afstand.
Fijn is dat we bijna op een drieprovinciënpunt zitten; alle uitjes in Groningen, Drenthe en Friesland liggen aan je voeten.

KENMERKEN

  • Kleinschalige animatie
  • Knutselen
  • Minidisco
  • Avondspel 1x per week
  • Zwemmen en spelen
  • Vissen
  • Grote speeltuin
  • Vuurkorven

Animatie

In het hoogseizoen wordt er vanaf de 2e week van de zomervakantie een paar keer per week een knutselochtend georganiseerd. Lekker knippen en plakken, met elke week weer een ander leuk thema. ‘s Middags kunnen de kinderen lekker komen rennen en vliegen bij een (buiten)spel. En ja, ook als het een beetje regent, gaat dat door. Kinderen vinden dat vaak geweldig! En zet jij als ouder hiervoor een extra broek, laarzen en een regenjas op de paklijst?

Dan hebben we op de woensdagavond een spannend avondspel voor de kinderen of een heuse Bonte Avond (ja, met hoofdletters, het is echt een happening elke keer!). Maar er wordt door de kinderen wel eens een uitzondering gemaakt en dan komen sommige papa’s en mama’s ook met een leuke act op de bühne. Mogen zij ook even shinen.

Ook staan viswedstrijden in het meer op de planning. Ouders mogen natuurlijk helpen om de visjes van de haak af te halen, maar de kinderen zelf mogen proberen de viskampioen van Opende te worden!

Om te bepalen welke activiteiten we gaan doen, kijken we naar de aanwezige kinderen en natuurlijk het weer. We vinden het fijn om hierop te kunnen inspelen, in plaats van alles, maanden voor die tijd, al vast te leggen.