Kanoën en zeilen

Lekker peddelen en nat worden. Omringd door water, koeien, vogels en waterlelies, kan je weer een mooi avontuur beleven. 

In de omgeving van de camping kan er volop gekanood worden. Of huur een bootje met een motor! Wat maar bij je past.

Bij de receptie van Camping de Watermolen hebben we hierover meer informatie, o.a. in ons zeer dik gevulde Activiteitenboek. Maar hieronder beschrijven we ook alvast een paar leuke plekken waar je te water kan gaan.

Op het Leekstermeer, in het natuurgebied van De Alde Feanen, bij Bakkeveen of vlakbij de dorpjes Niezijl, Lauwerszijl en Visvliet kan je genieten vanaf het water. 

Mogelijkheden

  • Kanoën 
  • Zeilen
  • Roeien
  • Huren mogelijk
  • Eernewoude
  • Alde Feanen
  • Leekstermeer
  • Visvliet-Niezijl-Lauwerszijl

Impressie

Yihaa! Het water op!

Leekstermeer
Op ca. 18 kilometer van de camping ligt het Leekstermeer, waar je een heerlijke dag op het water kunt doorbrengen in de wateren van Groningen. Kies een zeilboot of peddel weg in een Canadese kano.
Voor het zeilen is het Leekstermeer erg geschikt, maar ook voor de kanoroutes ben je op de juiste plaats. 
Leuk voor een tocht naar een dorpje, even wat drinken op het terras, en dan weer terug peddelen. Er zijn vele kanoroutes, die via kleine wateren uiteindelijk weer uitkomen bij het startpunt. 

Alde Feanen, Friesland
Een prachtig afwisselend natuurgebied is De Alde Feanen. Vanaf de camping is het 25 minuten rijden naar Eernewoude, dus je bent er zo. 
Dit is een zeer waterrijk gebied en dus erg geschikt voor de watersport, waaronder zeilen en kanoën (en ook fietsen en wandelen is een aanrader daar!). 

Bij Eernewoude in de buurt zijn een aantal bootverhuur-bedrijfjes. Zij hebben ook hele mooie routes. Ook de kinderkanoroute is erg leuk! 

Als je zelf niet wilt peddelen, maar bootjes kijken wel heel leuk vindt; dan ben je oa. in Eernewoude op de juiste plek. Met terrassen aan het water, kan je af en toe wuiven naar wat bootjes, terwijl je zelf rustig aan een drankje zit!

In de nabijgelegen Groningse dorpjes Visvliet, Niezijl en Lauwerzijl zijn ook kano’s te huren. Ook hier kan je via mooie kanoroutes de mooie natuur bekijken.

En mocht je nog niet uitgevaren zijn…. Ook bij Bakkeveen kan je een mooi rondje kanoën.

Kijk gerust op de site van de kanoroutes