/Kanoën en zeilen
Kanoën en zeilen 2018-03-20T19:26:59+00:00
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Kanoën en zeilen

Op ca. 10 kilometer van de camping ligt het Leekstermeer, waar je een heerlijke dag op het water kunt doorbrengen in de wateren van Groningen. Kies een zeilboot of peddel weg in een (Canadese) kano.
Voor het zeilen is het Leekstermeer erg geschikt, maar ook voor de kanoroutes bent je op de juiste plaats.
Leuk voor een tocht naar een dorpje, even wat drinken op het terras, en dan weer terug peddelen. Er zijn vele kanoroutes, die via kleine wateren uiteindelijk weer uitkomen bij het startpunt. 

In de nabijgelegen Groningse dorpjes Visvliet, Niezijl en Lauwerzijl zijn ook kano’s te huren. Ook hier kan je via mooie kanoroutes de mooie natuur bekijken.

Ook is het leuk voor de afwisseling om een dag in Friesland op het open water te roeien of varen. Bij Eernewoude in de buurt is een aantal bootverhuur-bedrijfjes. Zij hebben ook hele mooie routes. Vanaf de camping is het 25 minuten rijden naar Eernewoude, dus je bent er zo. 

Bij de receptie van Camping de Watermolen hebben we hierover meer informatie, o.a. in ons dik gevulde Activiteitenboek. En  voor de vele kanoroutes en voorzieningen verwijzen we naar de Kano-vaarkaart West-Groningen (verkrijgbaar bij de VVV’s).