Per fiets of te voet de omgeving ontdekken

Op de camping is natuur. Véél natuur. En het leuke is, je kan er leuke wandelingetjes maken. Rondom het zwemmeer of door het bos. Maar buiten de camping kan je je stappenteller blij maken. Er is een heel aantal wandelingen in de prachtige, groene omgeving! En als de schoenen versleten zijn… ook in het noorden hebben we schoenenwinkels! 

Of spring op de fiets voor de afwisseling. Vanaf de camping kan je de kilometervreter-app aanzetten (bestaat die überhaupt?). Maar spierpijn in de benen fietsen hoeft niet perse; er zijn ook routes van ca. 15 km. Aangezien we bijna op het drie-provinciën-punt zitten van Groningen, Friesland en Drenthe… kan je jezelf met alle windrichtingen mee laten voeren.  

Impressie

Fietsverhuur

Mocht je onverhoopt je fiets niet meegenomen hebben, dan kun je vanaf de camping nog steeds op de fiets de omgeving verkennen. We hebben een samenwerking met de plaatselijke fietsverhuur in Opende; je gehuurde fietsen worden op de camping gebracht en hier ook weer opgehaald. Superfijn!

Een fiets huren kan vanaf €7,50 per dag. Voor meer informatie kan je terecht bij fietsverhuur Op zo’n Fiets.

Fietsroutes

Er zijn prachtige fietsroutes te vinden in de omgeving, zoals de Marheem- of de Abel Tasman route. Veel fietsroutes liggen in de provincie Groningen, allemaal te fietsen vanaf de camping. Maar ook is het heel mooi fietsen in Friesland en Drenthe, wat allemaal op een steenworp afstand ligt.

De camping ligt tussen twee knooppunten in, van de officiële Fietsknooppunten.
Bij de receptie kan je voor €0,50 een paar hele mooie routes meekrijgen, die ook via deze knooppunten gaan en allemaal vanaf de camping gefietst kunnen worden. De routes kan je hieronder ook inzien.
Ook zijn er fietskaarten (Falk) en -routes en is er een boekje te koop van Abellife; met dit boekje kan je fiets- en wandelroutes op de smartphone zetten om zo de routes gaan fietsen.

Klik op de onderstaande fietsroutes of de wandelroute, om via je telefoon te kunnen fietsen of wandelen.
Fietsroute Noord Oost
Fietsroute Oost
Fietsroute Zuid
Fietsroute West
Wandelroutes

ATB routes voor mountainbiken

Er is een gave route vanaf de camping, voor iedereen die fan is van mountainbiken. Deze is ca. 30 km lang en gaat via het bos van Trimunt en Marum weer naar de camping.
Op deze pagina van ATB Marum staat de route. En op de Facebookpagina van ATB Marum vindt je ook veel informatie.

Op 25 minuten afstand ligt Appelscha. Hier is het een walhalla voor mountainbikers, met een paar van de mooiste routes van Noord-Nederland. Er kunnen ook fietsen gehuurd worden voor een uitdagende ATB-rit.
Meer informatie over mountainbiken en fietsverhuur bij Appelscha lees je hier.

Wandelroutes

Op de camping, achter het recreatiemeer, bevindt zich een bos met een mooi wandelpad. Hier kan je tijdens het verblijf heerlijk genieten van de natuur, op de camping zelf. Tevens hebben we wandelingen gemaakt die je loopt vanaf de camping door de mooiste plekjes van de omgeving Groningen (5, 10 of 15 kilometer). In de omgeving van de camping zijn er verder nog vele andere mooie plekken om te starten met een wandeling. Je kan een wandelkaart lenen bij de recepie. Zo weet je precies waar je allemaal naartoe kunt! 

Hierboven staat ook een wandelroute vanaf de camping. Klik er op, en je kan gaan kuieren!

 
Heide Trimunt
Klik op de onderstaande wandelroute, om via je telefoon te kunnen wandelen.
Wandelroute Haasterbos
Wandelroute Familiepad Trimunt
Wandelroute Pettenpad
Wandelroute Marumerlage
Wandelroutes
Aantal mogelijkheden om te wandelen

Op 1,5 kilometer ligt de Jiltdijksheide waar de heide soms prachtig paars kleurt! Dit ligt naast het bos bij Trimunt, waar ook gewandeld kan worden.

In de nabije omgeving van de camping zijn door Staatsbosbeheer enkele wandelroutes aangelegd.

  • Het Pettenpad (2,2km) start aan de Peebos
  • Het Melle’s pad (3km) start bij Doezemertocht
  • De Trimunt Natuur ontdekroute (1,8km) start aan de Kloosterweg
  • Jilt Dijksheide route (2,3km) start bij de Jilt Dijksheide
  • De Rondwandeling Kornhorn is naast het Witte Nonnenpad (start bij het kerkje in Marum) ook echt een aanrader.
  • Blote Voetenpad (3 km) in Opende, vlakbij de camping! Dit is echt een dikke vette hit voor kinderen!

Bij de receptie ligt een goed gevuld activiteitenboek waarin veel van deze routes beschreven zijn. Kom een kopje koffie drinken en blader lekker weg, om mooie plannen te maken voor tijdens het verblijf hier op de camping in Groningen. Dit activiteitenboek is ook vanaf je eigen plek te bekijken. Op deze pagina is die te bekijken.