/Fietsen en Wandelen
Fietsen en Wandelen 2018-03-20T17:56:53+00:00
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Fietsen en WandelenFietsen in het Groningse westerkwartier

In de omgeving van Camping de Watermolen zijn talloze fiets- en wandelroutes te vinden. Zo staat de camping aan de knooppuntenroute die is uitgezet in oa. heel de provincie Groningen, waarmee je ook zonder fietsroute of kaart prachtig kunt fietsen.

Fietsverhuur

Mocht je onverhoopt je fiets niet meegenomen hebben, dan hebben we op de camping een kleinschalige fietsverhuur en kan je een fiets huren voor €7,00 per dag. Geef het minimaal een dag van te voren aan, dan ben je verzekerd van een fiets. 

Fietsroutes

Er zijn prachtige fietsroutes te vinden in de omgeving, zoals de Marheem- of de Abel Tasman route. Veel fietsroutes liggen in de provincie Groningen, allemaal aan te fietsen vanaf de camping. Maar ook is het heel mooi fietsen in Friesland en Drenthe, wat allemaal op een steenworp afstand ligt. 
Bij de receptie kan je voor €0,40 een paar hele mooie routes meekrijgen. Deze kunnen allemaal vanaf de camping gefietst worden. Ook zijn er fietskaarten (Falk) en -routes en is er een boekje te koop van Abellife; met dit boekje kan je fiets- en wandelroutes op de smartphone zetten om zo de routes gaan fietsen.

Wandelroutes

Op de camping, achter het recreatiemeer, bevindt zich een bos met een mooi wandelpad. Tijdens het verblijf Hier kan je tijdens het verblijf heerlijk genieten van de natuur, op de camping zelf. Tevens hebben we wandelingen gemaakt die u loopt vanaf de camping door de mooiste plekjes van de omgeving Groningen (5, 10 of 15 kilometer).

Op 1,5 kilometer ligt de Jilt Dijksheide waar iedereen prachtig kan wandelen, naast het bos bij Trimunt.
In de nabije omgeving van de camping zijn door Staatsbosbeheer enkele wandelroutes aangelegd.

  • Het Pettenpad (2,2km) start aan de Peebos
  • Het Melle’s pad (3km) start bij Doezemertocht
  • De Trimunt Natuur ontdekroute (1,8km) start aan de Kloosterweg
  • Jilt Dijksheide route (2,3km) start bij de Jilt Dijksheide
  • De Rondwandeling Kornhorn is naast het Witte Nonnenpad (start bij het kerkje in Marum) ook echt een aanrader.

Bij de receptie ligt een goed gevuld informatieboek waarin veel van deze routes beschreven zijn. Kom een kopje koffie drinken en blader lekker weg, om mooie plannen te maken voor tijdens het verblijf hier op de camping in Groningen.