Faciliteiten camping

Receptie

Je kan je bij aankomst en vertrek melden bij de receptie. Daar kunnen we je alles vertellen over de verschillende faciliteiten op de camping. Daarnaast vind je hier alle informatie voor een heerlijke vakantie in en rondom Opende. Verschillende brochures van activiteiten en bezienswaardigheden liggen hier voor je klaar. Ook hebben we een ‘Activiteitenboek’ gemaakt. Hiermee kan je, onder het genot van een drankje op het terras, leuke uitstapjes zoeken.
Veel gasten komen om te fietsen of om een paar wandelroutes te lopen. Daar hebben we dan ook alle informatie over: Fiets- en wandelkaarten, speciale fietsroutes of ATB-routes voor de mountainbike (vanaf de camping!). Kijk hier voor meer informatie over fietsen en wandelen.
De openingstijden van de receptie staan op de deur aangegeven.

Bistro

Op Camping de Watermolen bevindt zich een gezellige bistro, die in de nostalgische koeienstal gehuisvest is. De bistro heeft een heerlijk terras dat uitzicht biedt over het mooie landschap en de Pingo. Je kan hier overdag terecht voor een drankje, hapje of voor ijsjes.
In het hoogseizoen (schoolvakanties) kan je in het weekend eten in de bistro, waar we heerlijke plates met zalm, biefstuk of saté serveren en hebben we onze beroemde ambachtelijke pizza-avonden.
De openingstijden/eetavonden worden ter plaatse aangegeven.

WiFi

Op de camping kan je op vele plaatsen met je laptop, telefoon of tablet gebruik maken van het draadloos netwerk voor internet. Bij de receptie zijn kaarten beschikbaar hiervoor. De kosten hiervoor zijn €1,- per dag (24 uur).
De WiFi is op de kampeerplaatsen van het Comfort Kampeerterrein te ontvangen.

Wel is het goed om rekening te houden met ‘Campingwifi’. We zitten in een buitengebied en kunnen helaas niet de snelheden bieden van thuis. Het wachten is op de snelle glasvezel, maar door Corona is helaas ook dit uitgesteld.

Sanitair

Camping de Watermolen heeft twee verwarmde toiletgebouwen. Eén daarvan is ingericht met een kinderbadje en familiedouche. Voor het douchen gebruik je de CampingCard, waarmee je het water activeert.
In de toiletgebouwen zitten ook aparte seniorentoiletten. Aan de buitenkant van beide toiletgebouwen zit een afwasplaats met luifel. Warm water voor het afwassen is zonder extra kosten.

Een stortplaats voor het chemisch toilet is ook aanwezig. In het voor- en naseizoen is het toiletgebouw tussen veld 3 en 4 alleen geopend.

Babyfaciliteiten/Familiedouche

Voor de kleintjes hebben we een aparte ruimte met een babybadje. Ook is er een familiedouche waar je met z’n tweeën onder kunt staan. Met deze faciliteiten wordt het een stuk makkelijker om uw kleintje lekker fris in bed te leggen na een dag spelen.

Warme broodjes

Van maandag t/m zaterdag kun je heerlijk ontbijten met verse broodjes/croissants. Wanneer je jouw bestelling voor 21.00 uur via onze website doorgeeft , kun je dit de volgende ochtend vanaf 09.00 uur afhalen in de bistro. Er kan uitsluitend betaald worden met een opgeladen Camping-Card.

Voor kinderen is dit een leuk uitje in de ochtend! Wij zorgen ervoor dat ze met de juiste broodjes terugkomen om lekker te ontbijten. Dekken jullie dan alvast de tafel?

Verkoopkast

Je kent het vast: na de boodschappen terugkomen en toch nog iets vergeten zijn… Wij bieden de faciliteiten om het alsnog te kunnen aanschaffen. Koffie, suiker, melkcupjes, wasmiddel, een pak melk of de tandenborstel; deze en meer producten staan in de verkoopkast bij de receptie. En mocht het er niet tussen staan, vraag het gerust. Misschien is het toch nog voorradig? Kunnen we je toch nog helpen.

wonderkast

Kinderanimatie

In de zomervakantie is er een kleinschalig animatieprogramma op de camping. Dit bestaat uit een knutsel in de ochtend, terwijl de ouders mee knutselen of juist even koffie drinken op het terras tegenover ‘de Piep In’ (knutselruimte). Dan is er een leuk spel in de namiddag en vlak voor het slapen gaan staan we klaar om met alle kinderen een mini disco te dansen. Op de woensdagavond gaan we rennen en vliegen tijdens het avondspel! Bijvoorbeeld het Douanespel, het Dierengeluidenspel of Levend Stratego. Dit is voor kinderen vanaf 6 jaar.

Vuurkorf en BBQ-verhuur

Bij een kampeervakantie mag een avondje ‘vuurkorven’ niet ontbreken. En ook de BBQ mag aangeslingerd worden.
Wanneer je zelf geen vuurkorf of BBQ mee hebt, kun je deze huren bij de receptie. De gave vuurkorf wordt geleverd samen met een zak hout en is zo gemaakt dat deze geen schade aan de grasmat veroorzaakt. Zo kun je op de camping genieten van de Groningse sterrenhemel én lekkere, warme voeten!
De Weber BBQ zetten we voor je klaar samen met een firestarter, kooltjes en aanmaakblokjes. En je krijgt een sponsje om deze weer schoon in te leveren de volgende ochtend. Eet smakelijk!

Fietsverhuur

Fietsen zijn te huur vanaf €7,50 per dag (of €43,50 per week). Tandems en elektrische fietsen behoren ook tot de mogelijkheid. En vanzelfsprekend zijn de kinderzitjes en fietskarren bij te huren.
De fietsverhuur zit in het dorp, maar komt de fietsen op de camping brengen en haalt ze hier ook weer op. Ideaal toch?
Kijk op de pagina voor fietsen en wandelen, voor meer informatie hierover.

Wasserette

In de wasmachine en de droger gaan munten van €1,00. Voor de wasmachine (inhoud 8 kg) gebruik je 5 x €1,- munt en de droger draait per 20 minuten op €1,-.

Je kunt je eigen wasmiddel gebruiken of deze bij de receptie aanschaffen.