/COVID-19 – CORONA
COVID-19 – CORONA 2020-05-07T13:24:37+00:00

COVID-19 ~ Corona virus

Laatste wijziging: 06-05-2020 (23.55 uur)

Laatste update: Op woensdag 6 mei is er een persconferentie geweest.
Het advies luidt vanaf 11 mei: ‘vermijd drukte, en blijf thuis als je gezondheidsklachten hebt’. Het advies blijft om 1,5 meter afstand van elkaar te houden.
Vanaf 1 juni mogen terrassen weer open. Ook onze bistro mag weer gasten ontvangen, maar alleen op reservering en er mogen max. 30 personen binnen zijn. 
Vanaf 1 juli mag het toiletgebouw weer open en kan iedereen weer ‘normaal’ komen kamperen. Tot die tijd zal er, net als nu het geval is, wel gekampeerd mogen worden, maar met een eigen toilet/portapotti/dixi/toiletaanhangwagen.
Vanaf 1 juli mogen we, naast het toiletgebouw, onze bistro ook weer volop gebruiken (max. 100 personen). 
 

Camping de Watermolen is geopend, met maatregelen

Camping de Watermolen is ondanks alles wel geopend;
Kamperen: Je mag komen kamperen wanneer er een eigen toilet aanwezig is in het kampeermiddel. Daarnaast hebben wij heet water beschikbaar, een eigen kraan en de elektra kan uiteraard ook gewoon gebruikt worden. Goed om te weten: het legen van het chemisch toilet (aan de achterzijde/buitenkant van het toiletgebouw) is wel mogelijk. Ook voor campers is het camperstation geopend.
Vanaf 1 juli gaan de toiletgebouwen weer open en kan er weer gekampeerd worden, ook zonder eigen toilet. Maar nog wel steeds met zoveel mogelijk afstand tot elkaar. 
Accommodaties: Gasten die een accommodatie met eigen sanitair geboekt hebben, kunnen gewoon komen. Dit zijn de Waterchalets, het Chalet de Luxe, de Watervilla en de Safarilodge Deluxe en de jaarplaatsen met een eigen chalet.

Op Camping de Watermolen mag je in deze tijd, tot 1 juli:

– kamperen of een accommodatie huren met je eigen partner/gezin.
– kamperen of een accommodatie huren met niet-gezinsleden, met een max. van 3 personen.
– geen bezoek ontvangen. Dus helaas ook geen opa’s/oma’s, (volwassen) kinderen en kleinkinderen.
– gezellig praten met andere kampeerders! Maar graag op gepaste afstand (geen samenscholing).
– genieten van de ruimte en de natuur… hopelijk helpt het om even tot rust te komen.
– naar de receptie komen: max. 1 persoon per keer in de receptie

* Wij mogen geopend blijven, mits wij ons aan de volgende voorwaarden van de aangescherpte maatregelen van de rijksoverheid houden: “Camping- en kampeerbedrijven mogen onder strikte voorwaarden openblijven, met kans op sluiting door de voorzitter van de veiligheidsregio indien er onvoldoende wordt nageleefd.”
Omdat het over de gezondheid van al onze gasten en medewerkers gaat, zullen wij bij het niet naleven van deze regels de gast moeten vragen om per direct de camping te verlaten.

RIVM-maatregelen
Wij verwachten dat iedereen die komt zich houdt aan de RIVM- richtlijnen; nies en hoest in je elleboog, gebruik papieren zakdoeken, houd 1,5 meter afstand, was je handen regelmatig, geen samenscholing en blijf thuis wanneer je verkouden/ziek bent.

Website van het RIVM

Faciliteiten

De speeltuintjes, het zwem- en vismeer en de omliggende natuur op de camping is geopend. Ook fietsen en wandelen in de omgeving is nog zeer goed mogelijk. 

Aangezien we in het noorden van Nederland zitten, hebben we het geluk dat de meeste natuurgebieden bezocht kunnen worden, ook met de 1,5 meter afstand. Het fietsen en wandelen is dan ook geen enkel probleem.

De bistro is gesloten. Vanaf 1 juni kunnen we het terras weer openen en vanaf 1 juli kunnen we de bistro en het terras weer volledig openen.
Een take-away koffie en vers brood in de ochtend is wel mogelijk. 
De receptie is geopend in de ochtend en kan verder gebeld worden, mocht de deur op slot zijn. 

Annuleren of verzetten van de reservering

Hoe gaan we met reserveringen om in deze bizarre tijd. Hieronder staan verschillende data. Wat er mogelijk is hangt van de aankomstdatum van de gemaakte reservering af.
 
Reservering(en) met aankomstdatum tot 1 juli
Iedereen die een reservering heeft staan en komt kamperen, of een accommodatie heeft zonder eigen sanitair, daar zullen we contact mee hebben. We vragen je om geduldig te zijn, want we zullen zeer veel mensen gaan bellen die een reservering hebben, tot die tijd. 
Je bent je geld in ieder geval niet kwijt voor de reservering. 

Reservering(en) met een aankomstdatum vanaf 1 juli
COVID-19 is op dit moment geen geldige reden om kosteloos te annuleren en het valt niet onder ons annuleringsfonds. 

De kosten voor de geboekte plek of de accommodatie blijven staan en vervallen niet door COVID-19.

Wanneer je wel wilt annuleren dan gelden de HISWA-RECRON voorwaarden

Reservering verzetten

Op dit moment zijn er nog geen extra overheidsmaatregelen bekend vanaf 1 juli. Wanneer dit gebeurt, laten we dit hier weten. 
De reserveringen vanaf 1 juli blijven (vooralsnog) gewoon staan. 

Reservering met aankomst t/m 30 juni
Wanneer je geen eigen sanitair hebt en de reservering wilt verplaatsen, stuur ons dan even een mail. We nemen dan binnen enkele dagen contact met je op.  

Het omzetten van de reservering naar een andere datum is mogelijk, mits daarbij de volgende voorwaarden in acht genomen worden:

  • Voordat de reservering definitief omgezet kan worden, ontvangen wij (indien nog van toepassing) graag het restantbedrag, zodat het totaalbedrag is voldaan.
  • De reservering kan omgezet worden naar een ander moment of eerst tijdelijk in een tegoed. 
  • De nieuwe aankomstdatum dient binnen 13 maanden na de oorspronkelijk aankomstdatum te vallen.
  • Wanneer er binnen de 13 maanden geen gebruik gemaakt wordt van het openstaande tegoed, dan komt deze te vervallen. 
  • In het geval van een tegoed, vragen wij om het oorspronkelijke reserveringsnummer te vermelden, bij het maken van de nieuwe reservering.   

Reserveringen met aankomst vanaf 1 juli
Op dit moment geldt dat reserveringen vanaf 1 juli niet kunnen worden omgeboekt of geannuleerd met COVID-19 als reden. Als er wordt geannuleerd, gelden de HISWA-RECRON voorwaarden
Wij adviseren iedereen met een reservering vanaf 1 juli, om het nog even af te wachten en onze pagina in de gaten te houden. 

Blijf gezond!