Ontmoet het team

/Ontmoet het team
Ontmoet het team 2017-12-08T12:42:38+00:00

Zoover winnaars

Slide background

Team Watermolen

Slide background
Slide background

Grasmaaien met papa

In september ’16 hebben we met ons team van Camping de Watermolen De Gouden Zoover Award gewonnen; dé nummer 1 van Nederland. Wat een prachtige bekroning op ons werk! En dat voor een camping in een klein dorpje in Groningen. Dat hadden we zonder onze fijne medewerkers nooit kunnen behalen!

Dat het resultaat van onze keuzes zo beloond wordt is geweldig! Wij willen graag onze gasten verrassen met alles wat de natuur te bieden heeft op Camping de Watermolen. De rust en de ruimte samen met het genieten en ontdekken is hier de formule om een heerlijke, relaxte vakantie te hebben. Het maakt niet uit of je hier alleen, samen, met een gezin of een hele familie komt. Iedereen kan hier op zijn eigen manier genieten van de vrijheid en de natuur. Voor de kinderen is het heerlijk om lekker te klimmen en te klauteren in een van de speeltuintjes of om een mooie hut te bouwen in het bos. En voor de ouders is het fijn om zich helemaal te kunnen verdiepen in een goed boek of om ontspannend een hengeltje uit te gooien in het zwem/vismeer.

Onze medewerkers komen allemaal uit Groningen of Friesland en zijn hier allemaal geboren en getogen. Vele werken hier al heel wat jaren. Naast hun school of studie, komen ze meehelpen.

Ons team zie je overal op de camping; in de bistro, op het terras en op het terrein staan ze klaar voor de gasten.

André Ruijtenberg (eigenaar)
Het was altijd een jongensdroom: een eigen camping. En die droom is uitgekomen! Vroeger heb ik in Renesse, op de camping van mijn ouders, veel ervaring op kunnen doen. En na mijn opleidingen MTRO en de NHTV ben ik aan de slag gegaan op verschillende plekken, zoals de Roompot, Euroase, RCN en Center Parcs om uiteindelijk rond te gaan kijken voor een eigen bedrijf. In 2005 kochten we deze camping in het mooie Opende. Dat het een mooi plekje was, stond vast. Maar wat moest er véél gebeuren. De camping heeft sinds die tijd 70 extra comfortplaatsen gekregen, naast 35 jaarplaatsen, een speeltuin, bestrating, speeltoestellen verspreid over de camping etc.

Andre

Het blijft echt ondernemen, aangezien veel van onze gasten de provincie Groningen (nog) niet kennen als vakantiebestemming en we geen kust hebben die automatisch een grote groep gasten naar onze camping brengt.
Wij moeten het hebben van de beleving die we aan onze gasten verkopen, dat begint en eindigt op de receptie, maar daar zit van alles tussenin. Wij willen dat de gast bij ons het gevoel heeft dat het klopt. En of er nu een vraag gesteld wordt aan de medewerker die in het toiletgebouw aan het werk is, op de grasmaaier zit of op het terras loopt; de gast zal altijd vriendelijk te woord worden gestaan. Wij doen er met ons team alles aan om u een vakantie te laten beleven die u zich zult herinneren. Vele gasten gingen u voor en op Zoover zijn we voor deze inspanningen beloond (we stonden in 2013 10e van de 1780 Nederlandse campings en in 2017 werden we nr. 1! van de ondertussen 2115 campings!). 

Ramona

Ramona Mulder (eigenaresse)
Ook ik heb de toeristische opleiding MTRO afgerond en na een paar stages in het buitenland ben ik een paar jaar in de zomer met mijn rugzak de wijde wereld in getrokken. Ik heb zeer veel mooie plekken gezien en geweldige dingen beleefd. In Mayrhofen ben ik in de wintermaanden jarenlang reisleidster geweest. Daarna wist ik zeker dat ik in het toerisme wilde blijven werken.
Wel heb ik na mijn reizen en het werk in de bergen nog een studie Communicatie gedaan in Groningen. Hier heb ik veel aan gehad met het opstarten van de camping. Want er komt heel veel communicatie bij kijken.

Toen André in 2005 de camping kocht, zat ik dan ook nog voor mijn studie in Málaga. Bij terugkeer kwam ik in (het voor mij onbekende) dorpje Opende terecht, op een camping waar nog zéér veel te doen was. Dit was voor ons beide een grote uitdaging. We zijn stap voor stap aan de slag gegaan en ik kreeg steeds meer kennis van het hebben van een camping en de omgeving van Opende. Want wat is hier veel te zien en te doen, voor zowel volwassenen als kinderen. Ondertussen hebben André en ik eind 2011 een zoontje gekregen en in juni 2014 een dochter. Dus naast de werkzaamheden op de camping, genieten we ook volop van hen. En zij van ‘de voortuin’: de camping met alle mogelijkheden. Om hier op te kunnen groeien is voor kinderen natuurlijk geweldig. Al is het voor ons als ouders ook een hele uitdaging om deze camping te combineren met het ouderschap (aangezien de kinderen ook graag onze aandacht wensen). Dus soms komt het wel eens voor dat de gast heel even moet wachten… maar dan denk ik altijd maar: dat hoort dan ook een beetje bij het soort bedrijf, toch? We hopen hier met ons gezinnetje nog vele jaren te zitten en misschien dat we u wel een keer mogen begroeten?

Leonie Bezema
Ik ben hier nu alweer drie jaar aan het werk, wat gaat de tijd snel. In de Bistro en bij de receptie ben ik vooral veel te vinden op dit moment. De afwisseling van het werk op de camping vind ik geweldig! Het sociale met de mensen, de “schouders eronder” mentaliteit met een pizza/plates-avond en het werken in het seizoen met een leuk team van collega’s, die allemaal stuk voor stuk hun steentje bijdragen om er elk jaar weer een top jaar van te maken!
Naast het werken, wat ik heerlijk vind, zijn mijn hobby’s sporten en samen met mijn man en twee kinderen heb ik een passie voor oldtimers van het merk Mercedes Benz. 

Ik zeg: wederom op naar een geweldig seizoen en tot ziens op de camping!

werken op Camping de Watermolen in Groningen
Kees op Camping de Watermolen

Kees van Genderen
Het voelde als een carrièreswitch toen ik april ’17 kon beginnen op de camping, na 22 jaar in de infrawereld te hebben gewerkt.
Als service en terreinmedewerker zie ik de ruim 12 ha. terrein die de camping beslaat als een superuitdaging om zowel technisch als praktisch dusdanig te onderhouden, dat de gasten er van een onbekommerde en welverdiende vakantie kunnen genieten. Maaien, straten, stroom, snoeien, water en gasleidingen, onderhoud accommodaties etc., zorgt voor een meer dan gevarieerde baan van formaat.

Ik woon vlakbij de camping met vrouw en vier dochters in een leuk rood stenen boerderijtje op het Groninger platteland. Donderdagavond ben ik sportief in de vorm van een potje badminton en in mijn vrije tijd wil ik nog weleens de amateur DJ uithangen bij een plaatselijk feestje. Er is genoeg te doen zowel privé als op het werk.

Samen met het granieten team hoop ik u te kunnen verwelkomen op deze mooie camping in het nog enigszins onontdekte Westerkwartier. Mijn slogan: “Van de dagelijkse mallemolen, naar een heerlijke vakantie op Camping de Watermolen”.  

Stephanie Willemsen
Dit jaar zal mijn 7e jaar op de camping worden! Dat had ik nooit gedacht toen ik hier begon op mijn 14e. En ik vind het nog steeds superleuk! Ik doe de sportopleiding op het Alfa College in Groningen. En in mijn vrije tijd ben ik keepster bij het damesvoetbal. Van april t/m juni mocht ik op Malta stage lopen. Heel erg leuk en leerzaam. 
Hier op de camping houd ik oa. de toiletgebouwen mooi schoon, samen met de rest van ons team. Ook zit ik vaak op de grasmaaier, want er is veel te maaien per week. En wanneer we plates serveren sta ik met André in de keuken en maak ik lekkere salades. Maar ook ben ik sinds 2 jaar een ervaren pizza-maaktster! Wat is het leuk om te doen, helemaal als je van gasten hoort dat dit de beste pizza is die ze ooit gegeten hebben…

werken op camping groningen
werken op de camping in Groningen

Esther van der Meulen
Wat vind ik het leuk dat ik deze zomer werkervaring op mag komen doen hier op de camping!
In mijn vrije tijd hou ik ervan om te balletten en ook tekenen is een hobby van me. Tot de zomervakantie doe ik nog hard mijn best op het VWO in Leek, waar ik vanuit Doezum elke dag naartoe fiets door weer en wind. 
Ik ben behulpzaam en vind het leuk om met mensen om te gaan. Dat gaat deze zomer vast goed van pas komen!

Sigrid Willemsen
De afgelopen jaren ben ik hier veel geweest, maar dat was vaak om te kijken hoe mijn zus het deed. Zij werkt hier al heel wat jaren en zo ben ik er sinds vorig jaar ook een beetje ingerold. Afgelopen seizoen heb ik veel het toiletgebouw uitgespoten en liep ik af en toe mee op het terras of deed ik de afwas. Na al die ervaring draai ik mijn hand daar na een drukke pizza-avond niet meer voor om.
Ik hou er van om Engelse boeken te lezen en ik vind het leuk om af en toe op te passen op de kinderen van André en Ramona. Naast mijn Havo studie, speel ik bugel bij Bicycle Showband Crescendo, daar heb ik ook echt plezier in! Dat is best lastig, want je bespeelt het instrument, terwijl je op de fiets zit. Het is gelukkig nog niet heel vaak fout gegaan! 

werken op de watermolen, camping in Groningen