/Fietsen en Wandelen
Fietsen en Wandelen 2017-12-08T12:32:01+00:00
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Fietsen en WandelenFietsen in het Groningse westerkwartier

In de omgeving van Camping de Watermolen zijn talloze fiets- en wandelroutes te vinden. Zo staat de camping aan de knooppuntenroute, waarmee u ook zonder fietsroute of kaart prachtig kunt fietsen.
Mocht u onverhoopt uw fiets niet meegenomen hebben, dan kunt u er een huren voor €7,00 per dag.

Fietsroutes

Er zijn prachtige fietsroutes te vinden in de omgeving, zoals de Marheem- of de Abel Tasman route.
Bij de receptie kunt u tegen een vergoeding van €0,40 een paar hele mooie routes meekrijgen. Deze kunnen allemaal vanaf de camping gefietst worden. Ook zijn er fietskaarten (Falk) en -routes en is er een boekje te koop van Abellife; met dit boekje kunt u fiets- en wandelroutes op uw smartphone zetten en zo de routes gaan fietsen.

Wandelroutes

Op de camping, achter het recreatiemeer, bevindt zich een bos met een mooi wandelpad. Hier kunt u tijdens uw verblijf heerlijk genieten van de natuur op de camping zelf. Tevens hebben we wandelingen gemaakt die u loopt vanaf de camping door de mooiste plekjes van de omgeving (5, 10 of 15 kilometer).

Op een steenworp afstand ligt de Jilt Dijksheide waar u mooie wandelingen vindt, naast het bos bij Trimunt. In de nabije omgeving van de camping zijn door Staatsbosbeheer enkele wandelroutes aangelegd. Het Pettenpad (2,2km) start aan de Peebos. Het Melle’s pad (3km) start bij Doezemertocht. De Trimunt Natuur ontdekroute (1,8km) start aan de Kloosterweg. Jilt Dijksheide route (2,3km) start bij de Jilt Dijksheide. De Rondwandeling Kornhorn is naast het Witte Nonnenpad ook echt een aanrader.

Bij de receptie kunnen wij u meer informatie geven over de wandelingen.